Teisipäev, veebruar 18, 2020
 

Peaminister kohtus ENÜ naistega

Raigo Pajula
Reedel Jaapanist saabunud ja laupäeva hommikupoole Järvakandis Kaitseliidu taasloomise 30. aastapäeva sündmustel osalenud peaminister Jüri Ratas kohtus sama päeva pärastlõunal Eesti naisteühenduste ümarlaua (ENÜ) naistega Tallinnas Pirital, et siis edasi Hiiumaale suunduda. Peaminister haaras meie pakutud teemad lennult ja vastas küsimustele. Teemade­ring algas pea­ministri Jaapani visiidist kuni ema-lapse suhteni välja – kõik saime oma küsimustele vastused.
Oma sotsiaalmeedia kontol märkis peaminister, et kohtumisel ENÜ liikmetega keskenduti riigi tasakaalukale arengule. “Üle Eesti kokku tulnud eestvedajaid huvitas eelkõige, mis on käsil selleks, et saaks ka väljaspool pealinna töötada ning lapsi-lapselapsi kasvatada ja seejuures ei oleks piirkondade vahel suuri erinevusi. Jätkuks vahetasime mõtteid, kuidas parendada Eesti inimeste elujärge, tagada väärikamat vanaduspõlve, toetada õppimist ning kultuuri. Rääkisime ka naiste rollist, laste kasvatamisest ja sellistest valukohtadest nagu palga­lõhe ning pere­vägivald,” võttis peaminister mõttevahetuse kokku.
Kahepäevasel kohtumisel said ENÜ liikmesorganisatsioonide esindajad ülevaate ENÜ käimasolevatest projektidest ja panime paika 2020. aasta tööplaanid, arutasime aktuaalseid teemasid ja kujundasime ühiseid seisukohti.
Hiiumaa naiste ühenduste ümarlauda esindasid kohtumisel Ille Kivistu ja Helja Kaptein.

HELJA KAPTEIN

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411