Teisipäev, veebruar 4, 2020
 

EV100 sündmused said Tartus punkti

EV100
Eesti Vabariik 100 kolm aastat kestnud juubeliprogramm lõppes laupäeva õhtul Eesti Rahva Muuseumis toimunud EV100 tänuõhtuga “Rahuga edasi, Eesti!”.
“Ja korraga see juhtuski. Pärdi Keskus, maailmakoristus, linnaväljakud, juubelifilmid, luulepidu, Sittow, Lõngus, Mägi jõudsid lõpuks Rooma, Washingtoni, Berliini ja Pariisi. Rändas Laste Vabariik, rajati tammikuid, trükiti sadu raamatuid, lastele osteti tuhandeid pille, vallutati mäetippe. Oli alanud maailma suurim eestlaste festival!” rääkis Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa juubelipidustused lõpetanud tänuõhtul peetud kõnes.
Rohumaa rõhutas, et Eesti Vabariik 100 oli kõigi Eesti inimeste pidu. “See oli kõigi pidu, kõigi rahvuste, vanuste, sugude ja hoiakute jaoks! EV100 igas külas! Igas maailma nurgas! Kõik olid oodatud. Kõik olid kutsutud. Kõik olid kohal,” kõneles Rohumaa. “Aitäh, Eesti rahvas! Sa tegid vägeva juubelipeo. Mõni ehk mõtles, et mida põrgut, riik võiks ka mulle lõpuks mõne kingituse teha, aga siis mõistsid, et riik – see oledki ju sina. Me teemegi kõike endale,  lastele, tulevikule… .”
Kokku toimus EV100 raames kolme aasta jooksul üle 3000 sündmuse ja Eesti inimesed tegid oma kogukondadele ligi 1500 kingitust. Juubelipidustuste välisprogramm jõudis ligi poole tuhande sündmusega ka 35 välisriiki, mis tegi sellest Jaanus Rohumaa sõnul Eesti ajaloo suurima kultuuri­ekspordiprogrammi.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411