Reede, jaanuar 31, 2020
 

Verivärsked noortejuhid korraldasid oma esimese noortelaagri

MERJE REISMAA
Kaitseliidu noortejuhi kursuse praktikandid Margo Rüütel, Lya Uibo ja Rein Reismaa korraldasid praktika käigus oma esimese laagri.
Laager toimus 24. ja 25. jaanuaril Leemeti metsamajas, osa võttis 20 noorkotkast ja kodutütart ning viis organisatsioonivälist noort ehk kandidaati. Noored olid üle Hiiumaa kokku tulnud Emmastest, Kärdlast, Käinast ja Suuremõisast.
Praktikandid Lya, Rein ja Margo koostasid ise laagri kava, panid paika töötubade teemad ja suhtlesid läbiviijatega, hoolitsesid transpordi eest ning varusid toidumoona.
Laagrilised õppisid õhk­püssist laskmist, matkakoti pakkimist, aga tutvusid ka lähemalt orienteerumis­kaardiga ja õppisid kompassi lugema. Andres Laanejõe aga õpetas jänesepüünise tegemist ja ülesseadmist. Veel õppisid noored, kuidas aidata alajahtunud inimest ning otsida metsas kadunud inimest. Üheskoos õpiti lõuna­sööki valmistama – noored küpsetasid isetehtud kotlette ja pannkooke, tegid salatit ja koorisid kartuleid. Laagri lõpetas ühine matk Leemeti metsades. Praktikantidele pakkusid laagris tuge kogenud noorte­juhid Anu Saue, Larissa Babõnina, Jaak Hiiemets, Tiina Hiiemets ja Julia Gurjeva.
Laager oli edukas ning kogemuste­rohke nii lastele kui noortejuhtidele.
Suur aitäh Leemeti metsamajale toreda ööbimisvõimaluse eest!
MERJE REISMAA
Kaitseliidu Lääne maleva noorteinstruktor

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411