Teisipäev, jaanuar 28, 2020
 

Väike, aga seest suurem

Käina kultuurikeskuses oli reedel festivali Koolitants maakondlik tantsupäev. Meie tantsujalad ja tantsuõpetajad tõestasid taas kord žüriile, et pole me siin pisikesel saarel suurest mandrist kehvemad midagi – oskame teha tantse ja tantsida. Kostüümidki valmistame sama ilusad ja huvitavad!
Kultuurihooaja avapeol andsid üliarmsa ja huvitava kontserdi Suuremõisa ja Palade kooli õpilased – lapsed olid nii vahvad ja lustakad, samal ajal nii täpsed ja tõsised.
Kõik eesotsas õpetajate Külli Kreegi ja Klaire Leigriga lehvisid ringi toredates punastes Pühalepa küütudes. Välja arvatud üleni mustas ja neoonroheliste rätikutega trummiansambel ning kaunites kleitides lauljad. Ja niipea kui etteasted läbi said, ruttasid lapsed õhtujuhilt Margus Taborilt julgelt autogrammi küsima.
Koolijuht Antti Leigri rääkis, kuidas Suuremõisa lapsed ka vahetunni ajal pille mängivad ja lauldes matemaatikaülesannet lahendavad. Leigri ütles, et on oma õpetajate ja lastega väga rahul, nagu ka otsusega, mille aastaid tagasi tegi toonane Pühalepa vald –pisike Suuremõisa kool peab alles jääma. Väikesed koolid on tihti­peale seest suuremad kui väljast paistavad. Justnagu Hiiumaa.
Ka Kultuuripärli preemia pälvinud
Vaapo Vaher on Eesti, aga võib-olla ka maailmamastaabis unikaalse regionaalse kirjanduslooga näidanud Hiiumaa seesmist suurust.
“Mul on tunne, et see raamat andis ka hiidlastele endile mingi tunde hiidluse seesmisest olekust, hiidlase võimeist, Hiiumaa sidemeist terve Eesti kultuuriga,” ütles ta.
Öeldule võib kahel käel alla kirjutada.

28. jaanuar 2020

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411