Teisipäev, jaanuar 28, 2020
 

Ükski neiu ajateenistusse ei lähe

Uue aasta esimese ajateenistusse kutsumisega viis Kaitse­ressursside Amet eile väeosadesse väljaõppele üle 400 noore. Vabatahtlikuna läheb ajateenistusse ka kuus neidu, nende seas ei ole ühtegi Hiiumaalt pärit tütarlast.
Kõige rohkem kutsealuseid läbib 11-kuulise teenistuse 1. jalaväebrigaadi üksustes ja sõjaväepolitseis. Uusi noori saavad välja õpetama hakata ka 2. jalaväebrigaad, merevägi, toetuse väejuhatus ja küberväejuhatus.
Esmakordselt toimub jaanuarikutse neli nädalat hiljem. Kaitseministri möödunud aasta määrusega on ajateenistusse asumise tähtajad nihkunud jaanuaris nelja nädala võrra, juulis kahe ja oktoobris kahe nädala võrra. Muutmise tingis asjaolu, et ajateenijad, kes tahavad pärast ajateenistust jätkata õpinguid kõrgkoolis, saaksid sisseastumis­katsed teha enne ajateenistust. Samuti soodustab tähtaegade muutmine kaitseväe väljaõppetsükli paremat kooskõla kõrgkoolide väljaõppe korraldusega.
Järgmine kord kutsub kaitseressursside amet kutse­aluseid ajateenistusse 29. nädalal.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411