Reede, jaanuar 17, 2020
 

Rahvusvahelised lennud tulevikus Kärdlast?

Uue transpordi arengukava loomise käigus on töörühmad mänginud ka mõttega, et rahvusvahelist lennuühendust peaksid suutma teenindada teisedki lennuväljad peale Tallinna lennujaama.
Rahvusringhäälingu uudisteportaal kirjutas eile, et üleriigilise 2030+ arengukava kohaselt peaksid nii riigisisest kui ka rahvusvahelist lennuühendust suutma kümmekonna aasta pärast pidada ka Pärnu, Kuressaare ja Kärdla lennu­väljad. Ämari lennuvälja peaks saama muuta sobivaks kaubavedudele ja võtma kasutusele Tallinna suunduvate rahvusvaheliste lendude varulennuväljana.
“Kui tulevad mingid arengud, kus lennujaama füüsiline taristu saab piiranguks, siis pöördume riigi poole vastava taotluse ja rahaküsimisega. Tänasel hetkel on kõik meie jõupingutused suunatud sellele, et hoida regionaalseid lennujaamu heas tehnilises seisukorras,” kommenteeris Tallinna lennujaama kommertsdirektor Eero Pärgmäe.

 

Sildid: ,

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • Vahur Reede, saa..

  Huvitav kajastus, kirjutisest on välja jäätud kõige põhilisem selle asja juures.

  ERRi kirjutise põhirõhk keerles hoopis Tartu ümber, mis sellest kirjutisest on täiesti välja jäänud. Pärnu, Kärdla, Kuressaare on lihtsalt repliigi korras jutu jätkuks asja juures.

  Lisaks Tallinna lennujaamale hetke toimuvadki rahvusvahelised lennud Tartust. Seda küll üks lend päevas Soome aga Tartu on ju varsti Euroopa kultuuripealinn ka. Ja nüüd siis probleem, mis on asja juures, olenemata sellest, kas jutuks on rahvusvahelised lennud Tallinnast, Kärdlast, Tartust või kusiganes – vedajale ei tasu paljud otsad ära ja EL rahvusvahelistele lennuliinidele riigiabi anda ei luba. Luba saab küll taodelda aga reeglina luba ei saa.
  Praegune Tartu – Helsinki liin toimib kommertsalustel ning ERRi kirjutises Tartu uute liinide avamise asi keerlebki riigiabi võimalikkuse ümber. Lisaks lennuliinideld oli ELis sarnane riigiabi keeld ka lennujaamadele. Seda keeldu leevendati aastate eest ja seetõttu ongi nüüd teemaks see, mida saab teha – lennujaamad rahvusvaheliste liinide teenindamiseks.

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411