Reede, jaanuar 31, 2020
 

Pühapäeval kohtume Poisi juures

2. veebruaril möödub 100 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. Üle kogu Eesti tähistatakse kokku enam kui saja sündmusega noore Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel 2. veebruaril 1920 Tartus sõlmitud rahulepingu aastapäeva.
Hiidlased on, nagu ikka vabariigi tähtpäevadel, oodatud Kärdla kiriku juures asuva mälestusmärgi ehk Poisi juurde. Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna pealik Mart Reino teatas, et Kaitseliidu, Naiskodukaitse ja nende noorteorganisatsioonide pidulik rivistus, mälestushetk ja pärgadepanek algab pühapäeval, 2. veebruaril kell 10.
Tartu rahulepingu aastapäevaga jõuavad ühtlasi lõpule ligi kolm aastat kestnud Eesti Vabariik 100 juubelisündmused. EV100 programm lõpeb 1. veebruaril Tartus Eesti Rahva muuseumis toimuva suure tänusündmusega “Rahuga edasi, Eesti!”, kus tänatakse juubelipidustustesse panustanud kogu­kondade esindajaid. Samas järgneb suur EV100 tantsupidu “Eesti tantsib”. Juubeliaasta sündmustele paneb punkti 2. veebruari öösel, 15 minuti peale südaööd Tartu raekoja platsil algav ööetendus, mille lavastab teater Must Kast.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411