Teisipäev, jaanuar 28, 2020
 

Luik: Kaitseliit alustab aastat uue hooga

Piret Veevo
Kaitseliidul on sel aastal planeeritud 22 suuremat üritust, neist mitmed on avalikud ja  Kaitseliidu Lääne maleva kompaniiülem noorem­leitnant Sven Luik kutsub neil osalema.
Kõik soovijad on oodatud Kaitseliidu tseremooniatele: Tartu rahu aastapäev 2. veebruaril, vabariigi aastapäev 24. veebruaril ja võidupüha tähistamine suvel, 23. juunil. Lisaks on huvilised oodatud osalema 3. mai jalgratta­matkal, 30. mail rännakmatkal Tihu Kevad ja 27. septembril külastama Hiiumaa kaitserajatisi.
Traditsiooniline rännakmatk Tihu Kevad toimub seekord Sarve poolsaarel. Arvestades osalejate soove on rännakmatk lühem kui eelmistel aastatel ja selle lõpetamine on orienteeruvalt kell 19.
“Tihu Kevad on tore võimalus näha koos sõpradega kodusaart uue nurga alt ja veeta aktiivne päev looduses,” soovitab Luik.
Kuna Kaitseliit on seadusest tulenevalt sõjaväeliste harjutustega tegelev riigikaitseorganisatsioon, korraldavad Hiiumaa kaitse­liitlased kodusaarel lisaks avalikele üritustele viis väljaõppepäeva, kaks laskepäeva, laskevõistluse ja viivad läbi reservõppekogunemise Kevadtorm. Väljaõppeplaanis on veel kaks lahinglaskmist ja Lääne maakaitse­ringkonna suurõppus Orkaan, mille toimumiskoht on suure tõenäosusega mandril.
Kevadtormi raames on seekord kutse saanud Kaitseliidu Lääne maakaitseringkond, sealhulgas ka hiidlased. Õppus kestab nädal aega, 9.–15. maini ja koosneb kahest osast. “Õppivas osas alustame üksikvõitleja oskustega ja lõpetame lahinglaskmistega, lahingharjutuses aga saab kogu üksus läbi mängida olulise ülesande täitmise,” selgitas Luik.
“Sellised õppused on olulised, sest Hiiumaa on oluline, ja kõige paremini suudab seda kaitsta vabal tahtel tegutsev kohalik inimene – kaitseliitlane.”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411