Teisipäev, jaanuar 21, 2020
 

Hiiumaa sadamad maailma suurimal messil

Hiiumaa Turismiliit
SVEN KRIGGULSON
SA Hiiumaa Sadamad esindus on maailma suurimal veespordi- ja paadi­messil Boot Düsseldorf, mis toimub Saksa rikkaima ja rahvarohkeima liidumaa pealinnas, Reini jõe ääres.
Hiidlased on oma messi­boksis, mis on osa VisitEstonia boksist, tutvustamas Hiiumaad purjetamise sihtkohana. “Tutvustame meie kolme sadamat, Kärdla, Orjaku ja Sõru, aga tegelik töö käib suunal, et selgitada saksa purjetajale – Läänemeri ja Eesti merealad on väärt külastamist ja hea alternatiiv näiteks Vahemerele,” sõnastas ülesande sihtasutuse juhataja Sven Kriggulson.
Messiboksis töötavad lisaks Kriggulsonile Katrin Visnapuu Sõru Merekooli seltsist, Marko Ollik OÜst Yacht Service Kärdla, Triinu Schneider, Merike Reede ja filmimees Jaan Kontkar.
Rahvusvaheline Boot Düsseldorf toimub sel aastal 51. korda ja kestab 18.–26. jaanuarini. Messi fookuses on kõik veega seotud vaba aja tegevused ja teenused deviisi all “experience 360° watersports”.
Messile tulevad nii tootjad kui tarnijad, nii ajakirjanikud kui investorid ja muidugi sadu tuhandeid külastajaid. Näiteks mullu jaanuaris osales messil üle 250 000 külas­taja rohkem kui 100 riigist ja u 2000 eksponenti 73st riigist.
Aastal 2019 tõusis Düsseldorfi Boot selles valdkonnas ametlikult maailma suurimaks messiks. Tänavusel messil on stendipinda 220 000 ruutmeetrit kokku 17 hallis. Eestlaste väljapanekud on seekord kolmes messihallis: turism, paaditootjad ja sadama­tehnika.
Samal messil on kohal ka hiidlastele hästi tuttav Hanno Kask, kes annab välja ajakirja Kalastaja, aga müüb ka paate ja paadimootoreid. Kask ütles Hiiu Lehele, et on messipaviljonis number kolm paate müümas. Seda, kus ülejäänud hiidlased olla võiks, ta ei teadnud: “See mess on umbes kolme Kärdla linna suurune – kui täpselt ei tea, kus otsitav on, ei pruugi esimese nädalaga üles leida.”
SA Hiiumaa Sadamad messiboksi rahastab osaliselt ettevõtluse arendamise sihtasutus, osa kulusid tuleb katta sihtasutuse eelarvest. Ettevõtjatest teeb nendega messi kaasa Kärdla sadamas jahtide hoiustamisega tegelev OÜ Yachts Service Kärdla.
Saksamaale jõudis meie sadamate esindus esimest korda. Varem on osaletud nii Helsingi kui Stockholmi paadimessil. Mõlemad on meie regiooni suurimad ja kestavad samuti kümme päeva.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411