Reede, jaanuar 10, 2020
 

Hiiu Leht mahajäetud majas

Ekraanikuva
Ekraanikuva lähemalt uurides saab lugeda, et tegu on Hiiu Lehe 2002. aasta juunikuu numbriga, mille nurgal kirjas, et lehel on 1300 tellijat Hiiumaal, 138 tellijat Mandri-Eestis ja 10 tellijat välismaal ning lehe hind koos Saarte Suvenädalaga on 5 krooni.
Videost selgub, et Brent on Kanadas elav fotograaf, kes oma You Tube kanalil Abandoned Urbex Canada esitleb mahajäetud maju. Videost selgub, et majas elasid Magnus Laende (Ulpmann) ja Elfriede Laende. Filmis näitab Brent nende pojale Vello-Ülo
Laendele saadetud kirja ja tütre Mare Laende fotot. Foto alla on lisatud tekst, mis teatab, et Mare osales Kalev-Estienne’i nais­võimlejate rühma koosseisus 1968. aasta Mexico olümpiamängudel. Mare jäi raskesti haigeks ning läks 2017. aastal 74aastasena vabasurma, olles üks esimesi abistatud suitsiide Kanadas.
Nii Magnus kui Elfriede olid pärit Hiiumaalt ja hiidlased neid veel ka mäletavad – “Max ja Elfriede käisid eakatena veel Hiiumaal 1990ndate algul. Väga kurb, nad elasid maal. Nii poeg kui tütar on ka surnud,” kommenteeris üks grupi liige.
Geni andmetel on järeltulijaid siiski nende mõlemal lapsel, kuid mis neist saanud on…

HARDA ROOSNA

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411