Reede, jaanuar 10, 2020
 

ELF ootab infot aasta looma kohta

Rauno Kalda
Eesti 2020. aasta loomaks on valitud nahkhiir. Selleks, et aasta looma kohta rohkem infot koguda, palub Eestimaa Looduse Fond (ELF) inimeste abi.
“Suviste nahkhiirekolooniate kohta on meil vähe infot, aga selleks, et nahkhiirte olukorda paremini mõista, on vaja teada, kus asuvad eri liikide kolooniate varjepaigad,” selgitab nahkhiireuurija Lauri Lutsar. Eriti oodatakse teateid nahkhiirte poegimiskolooniate kohta hoonetes.
Kuidas kindlaks teha, kas kodu lähedal tegutseb nahkhiirte koloonia? Kui näete tegutsemas korraga juba mitut nahkhiirt, siis on kindlasti soovitav sellest nahkhiireuurijatele teada anda.
“Nahkhiiri saame tulemuslikult kaitsta ainult koos tegutsedes ja omavahel suheldes,” on Lutsar veendunud. Ka saavad nahkhiireuurijad nõu anda kõige paremini siis, kui inimesed ise nendega ühendust võtavad ja küsivad. Selleks võib pöörduda Eestimaa Looduse Fondi või keskkonna­ameti poole. Ekspertidega saab kontakti nii ELFi, Facebooki nahkhiiresõprade grupi kui ka keskkonnaameti või meili nahkhiir@elfond.ee kaudu.

Raul Kübarsepp
Eestimaa Looduse Fond

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411