Reede, jaanuar 31, 2020
 

Annetussummad aastatega aina väiksemad

Kärolyn Kivistik
Kolmapäeval andis Selveri juhataja Krista Metsand üle sümboolse tšeki 2700 euroga Hiiumaa haigla juhatuse liikmele Tõnis Siirile. Tegemist oli kampaania “Koos on kergem” raames kogutud toetus­rahaga.
Seitsmeteistkümnendat aastat järjest toimuva kampaaniaga kogusid kõik 53 Selverit üle Eesti raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale.
Hiidlased kogusid oma haigla heaks 2700 eurot, mis on 200 eurot vähem kui mullu. Haigla juhatuse liige Tõnis Siir ja Hiiumaa Selveri juhataja Krista Metsand arutlesid kolmapäeval, millest võib olla tingitud annetussumma vähenemine aasta-aastalt.
Siir leidis, et ehk võivad selle taga olla aina populaarsemad nutikassad. Metsand aga arvas, et üha vähem kasutatakse sularaha ja annetuspurkidesse pannakse üldiselt vaid n-ö punaseid münte.
Sellegipoolest on hea tõdeda, et hiidlastele läheb oma kodukoha haigla rohkem korda, kui näiteks Haapsalu elanikele. Sealne rahvaarv on märksa suurem, samas kogunes Läänemaa haigla heaks seekord vaid 2200 eurot.
Siiri sõnul plaanitakse tänavust toetusraha kasutada töötajate raseduse jälgimise koolituseks, mullune toetus­raha kasutati imikute elustamis­koolituseks. “Lähme iga aasta üha väiksemate inimesteni – kõigepealt imikud, nüüd juba looted,” ütles Siir.
Heategevusprojekt “Koos on kergem” kestis eelmise aasta 19. novembrist kuni selle aasta 4. jaanuarini. Selle aja jooksul said kliendid osta Kalevi šokolaade või kampaania­helkureid. Raha sai annetada ka müügisaalis asunud annetus­koode skaneerides või jättes sularaha kauplustes asunud annetuskastidesse.
Olulise panuse andsid ka kampaaniapartnerid – Kalev Maiuspala toodetega, Tartu Mill, Haage vesi ning Mayeri valik pesukapsleid.
Tänavu olid avatud ka toetus­liinid, millele helistades sai annetada kas 5 eurot või 10 eurot.
Kogunenud summa 105 400 eurot jagatakse kampaanias osalevate haiglate vahel. Suurim toetussumma 56 000 eurot läheb ka sel aastal Tallinna Lastehaiglale. Annetus­summa eest on haiglal kavas soetada käerobot.
Kokku toetatakse üle Eesti 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda. Aastate jooksul on kogutud toetusi üle miljoni euro. Saadud raha eest ostavad haiglad seadmeid, mille jaoks on enim vajadust – voodi­pesust operatsioonilaudadeni.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411