Reede, jaanuar 10, 2020
 

Anneli Ammase ajakirjanduspreemia

Arvo Tarmula
Suvel lõpus meie seast lahkunud Postimehe ajakirjaniku Anneli Ammase sõbrad hakkavad välja andma hea aja­kirjanduse preemiat, mille saab silma­paistev maakonnalehe ajakirjanik.
“Eesti esimese erakapitalil põhineva maakonnalehe Lääne Elu üks asutajatest, maakonnalehest säravat karjääri alustanud ja hiljem niiöelda suurde ajakirjandusse suundunud, Bonnieri preemiaga pärjatud, meie hea kaasteeline ja sõber Anneli Ammas tõestas oma elu ja tööga, et hea ajakirjandus põhineb inimlikel väärtustel, oskusel pealinnast kaugemale näha, Eestimaa armastamisel, kustumatul janul teadmisi täiendada, sõna valdamisel, oma lugude ainese tundmisel, oma lugude kangelastest hoolimisel,” kirjutasid Ammase sõbrad saadetud pressiteates.
Selleks, et tema mälestust hoida ja edasi kanda, algatasid nad AAHA tunnustuse ehk Anneli Ammase nimelise Hea Ajakirjanduse preemia. Igal aastal välja antava preemiaga soovitakse ära märkida “maakondliku ajakirjanduse tulekandjat, kelle töö vääristab põhimõtet, et hea ajakirjandus leegitseva tulena mitte ainult ei kõrveta, vaid ka soojendab – see tähendab ajakirjandusliku oskuslikkuse ja erialase kutse­meisterlikkuse ühendatust sooja inimlikkusega.”
Preemia kandidaate oodatakse 31. jaanuariks ja 500eurone auhind koos väärtusliku meenega  antakse üle Haapsalus 25. veebruaril Anneli abikaasa Andres Ammase sünniaastapäeval. Samas antakse üle Andres Ammase fondi stipendium Läänemaa kultuuri-ja hariduselu edendajale
Pöördumise allkirjastasid ajakirjanikud Jaanus Piirsalu, Enno Tammer, Kärt Anvelt, Risto Berendson, Tuuli Koch, Kai Kalamees ja Ivar Soopan.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411