Teisipäev, detsember 17, 2019
 

Valmis Emmaste põgenemistuba

erakogu
4. detsembril toimus Emmaste avatud noortekeskuses midagi esmakordset! Nimelt tulid Tallinna Ülikooli üliõpilased katsetama uut projekti – põgenemistoa prototüüpi.
Miks tulid nad just Emmastesse ja mis projektiga on tegu?
Tallinna Ülikool pakub oma üliõpilastele suure­pärast võimalust osaleda ELU projektides.
Mis on ELU projekt ja miks seda tehakse?
ELU ehk erialasid lõimiv uuendus on projekt- ja probleemõppel põhinev erialasid lõimiv ehk interdistsiplinaarne õppeaine, mille raames üliõpilased koostöös õppejõudude ja ülikooli väliste partneritega teostavad erialadeülese probleemipüstitusega projekte. Üliõpilased saavad valida endale huvi pakkuva projekti ja selles kaasa lüüa.
Põgenemistubade prototüüpimise projekti üheks kirjutajaks oli Emmaste Avatud Noortekeskus, sooviga pakkuda noorsootööks uut ja head meetodit. Nii sai läbi selle projekti kokku kaheksa üliõpilast, kes olid huvitatud põgenemistoa loomisest. Nende teadmised ja kogemused aitasid kokku panna noorsootöö põhimõtetele ja mitteformaalsele õppele põhineva põgenemistoa.
Põgenemistuba pakub noortele õppimisvõimalust läbi mitteformaalsete meetodite ja analüüsi ning toa praktiline pool ehk põgenemine arendab noorte kriitilist mõtlemist, nutikust ja on ka lõbus!
Kriitilise mõtlemise põgenemis­toa valmimises lõid kaasa infoteaduse eriala üliõpilane Siim Ojasoo, sotsiaaltöö eriala üliõpilane Kreete Juurak, noorsotöö eriala üliõpilane Valeria Maltseva, rekreatsioonikorralduse üliõpilased Grit Tarvis ja Sander Paavo, hariduse juhtimise magistriõppes õppiv Marleen Rootamm, psühholoogia eriala üliõpilane Diandra Anniste ning allakirjutanu.

Elisabeth Gross
noorsootöö korralduse magistriõpe

 

Sildid:

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411