Teisipäev, detsember 3, 2019
 

Politseijuht: Emmaste piirkonna elanikud on kriisidest teadlikud

PPA
Laupäeval harjutas Kärdla politseijaoskond ulatuslikku evakuatsiooni. Õppuse stsenaariumi järgi sai jaoskond ülesandeks korraldada evakuatsioon Emmaste külas. Kärdla politseijaoskonna juht Moonika Raudsepp ütles, et õppus sujus hästi, elanikud olid väga positiivselt meelestatud ja keegi pahane ei olnud. “Ukselt-uksele käies selgus, et Emmaste piirkonna elanikud on väga hästi teadlikud kriisidest ja kui vestlesime vajalikest toiduvarudest nädalaks, siis muret ei pea tundma ka selle pärast – enamikul on varusid piisavalt,” rääkis Raudsepp.
Tema sõnul tõi õppus välja tõsiasja, et Kärdla jaoskonna jaoks on suuremahuliste sündmuste lahendamisel väga oluline kaasata koostööpartnereid: “Kiitus kuulub kindlasti Hiiumaa naiskodukaitsjatele, kelle töö Käina evakuatsioonipunktis oli sujuv ja toimis tõrgeteta.”
Õppuse Orkaan14 ajal harjutati ulatusliku evakuatsiooni korraldamist lisaks Hiiumaale veel ka Pärnu-, Lääne- ja Saaremaal.
Õppusel osales 176 polit­seinikku ja 20 abipolitseinikku. Kokku käisid politseinikud õppuse jooksul läbi
1181 majapidamist: Pärnumaal 622, Läänemaal 285, Saaremaal 149 ja Hiiumaal 125 majapidamist.
Õppuse käigus testiti ka politseinike kokkukutsumise skeeme, harjutati staabi­juhtimist ja koostööd pääste­ameti, Kaitseliidu ja Nais­kodukaitsega.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411