Reede, detsember 13, 2019
 

Parvlaevadele paigaldati elustamisaparaadid

TS Laevad
TS Laevad paigaldas oma laevadele täis­automaatsed elustamisaparaadid, mis aitavad esmaabi osutada südame seiskumise korral ja sellega inimese elu päästa.
Saadetud pressiteate vahendusel ütles ettevõtte mereohutus­juht Meelis Mägi, et neid motiveeris elustamis­aparaate paigaldama soov tagada reisijate ja laevapere suurem ohutus võimaliku äkilise südameseiskumise korral.
Hiiu Lehele teadaolevalt juhtus sel sügisel, 15. septembril parvlaeva Tiiu laeva­pere liikmega just selline õnnetus – 43aastane mees sai infarkti ja tema süda seiskus. Haapsalust kohale kutsutud kiiriabibrigaad püüdis teda tund aega elustada ja oli juba peaaegu loobumas. Mehe ema ütles, et tema poeg päästeti tänu Tiiu kaptenile, kes nõudis, et elustamist jätkataks. Lõpuks elustamine õnnestus ja kannatanu toimetati Tallinna haiglasse, kus ema sõnul talle algul samuti vähe elu­lootust anti. Õnneks on mees nüüd tasapisi taastunud. Hiiu Lehele ütles ta, et elustamisseadmed oli kavas paigaldada juba varem, temaga juhtunu lihtsalt kiirendas protsessi.
Pressiteates öeldakse, et laevadesse paigaldatud täis­automaatsed AED defibrillaator CardiAid seadmed on lihtsaimad ja töökindlaimad elustamisaparaadid Eestis. Olgugi, et nende kasutamine ei vaja eelnevat väljaõpet, on parvlaevade meeskonnad aparaadi kasutusjuhendiga tutvunud ettevõtte sise­koolitusel, kus korrati üle ka muud esmaabi andmise põhitõed.
Mägi lisas, et elustamisseadmete olemasolu ja operatiivse reageerimise võimekus laeva pardal on hindamatu, sest ootamatu terviserikke korral merel olles tuleb parameedikute abi oodata vähemalt sadamasse jõudmiseni, mis võib aega võtta.
Elustamisaparaatidega alarmseinakapid on paigaldatud parvlaevadel Leiger, Tiiu, Tõll ja Piret reisijate tekile
R Kioski iseteeninduskohviku kõrvale, parvlaeval Regula laeva ahtri restorani tekile baarileti vastu.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411