Laupäev, detsember 28, 2019
 

EOK premeeris meie maa­ilmameistrit ja tema treenerit

Karli Saul
“EOK on kogu Eesti spordi katusorganisatsioon ja me seisame ka mitteolümpia­alade eest,” ütles EOK president Urmas Sõõrumaa preemiate üleandmisel. “Edu spordis, sõltumata sellest, kas ala kuulub olümpiaprogrammi või mitte, toob au Eesti riigile ja rahvale ning ühtlasi loomulikult on sport kasuks ka inimese füüsilisele ja vaimsele tervisele.”
Mitteolümpiaaladel maailmameistriks tulnud sportlasi premeeris EOK sel aastal kogusummas 54 000 euroga, samuti pälvisid preemia sportlaste treenerid.
Sügisel teenisid 20 000eurose preemia MMil hõbemedali võitnud kergejõustiklased Magnus Kirt ja Maicel Uibo. Pronksmedali võitnud maadlejaid Heiki Nabi ja Epp Mäed premeeriti kumbagi 15 000 euroga.
Aasta esimesel poolel premeeris EOK freestyle-suusatamises naiste rennisõidu maailmameistriks tulnud Kelly Sildaru 40 000 euroga ja tema treenerit Tõnis Sildaru 20 000 euroga. Juunioride MMil pargisõidus ja Big Airis võidetud kuldmedalite eest sai Kelly 20 000 eurot ja tema treenerist isa 10 000 eurot.
Sel aastal on Eesti sportlased ja nende treenerid teeninud rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalivõitude  eest preemiat kokku juba
264 000 eurot.
Rahvusvaheliste tiitli­võistluste medalipreemiad määratakse vastavalt EOK täitevkomitee poolt kinnitatud korrale. Mitteolümpiaalade rahvusvahelisi tiitlivõitjaid saab EOK premeerida täitevkomitee otsusega rahaliste võimaluste olemasolul.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411