Reede, november 8, 2019
 

Vankumatu optimist pidas sünnipäeva

HERGO TASUJA
Äsja 85. sünnipäeva tähistanud Lembit Sauer pakatab elurõõmust ja teotahtest, silma hakkab tema optimistlik ja positiivsust süstiv maailmavaade. Juubilari kogunes tema sünnipäeval Viigri kohvikusse õnnitlema poolsada külalist – rohkem poleks mahtunudki!
Peolaua ääres domineeris selgelt meessugu, mis selles eas sünnipäevaliste puhul liiga tavaline pole. Nii-öelda süüdi on selles klubi Pühalepa Vanamehed, mille aktiivne liige ka Sauer on. Klubi­kaaslased rääkisid sünni­päevalaua ääres Lembitu panusest klubi töösse.
Klubi juhatuse liige Endel Lepisto rääkis, kuidas nende koosolekutel on tihti ette tulnud, et kui hakatakse juba otsi nii-öelda kokku sõlmima, toob Lembit välja uue põneva, teinekord ka ootamatu nüansi, mille üle veel terve pooltunni võib arutleda.
Ka sünnipäev ise möödus sellises vaimus, et jagus huumorit ja peolised täiendasid kordamööda üksteise meenutusi. Nii meenutas Sauer lapsepõlveseika, kus ta kukke koositas, kuna too ajas kana taga, emalt selle eest riielda aga sai hoopis väike Lembit ise.
Sauer on elav Hiiumaa spordi­entsüklopeedia, eluaeg on ta sporti teinud, tegelenud ka sportliku kalapüügiga ning ega puudunud sünnipäevapeolt kalameheloodki. Nii rääkis Lembit, kuidas ta poisikesena angerjate ees hirmu tundis. Üks angerjas keeras tal õngenööri ümber sääre ja sikutas selle nii tugevasti kinni, et lausa hirm hakkas.
Eda Tärk korraldas sünni­päevaviktoriini, kontrollimaks, kui hästi me Lembit Sauerit tunneme. Selgus, et 3.–4. klassis oli Lembitul tunnistusel ainult üks kolm – kehalises kasvatuses! “Olin nõrga tervisega väike poiss,” selgitas juubilar. “Eriti kehva olin rahvastepallis.” See ei takistanud tal hiljem spordis märkimisväärseid tulemusi saavutamast ning kolmel korral saada valitud Hiiumaa parimaks sportlaseks.
Viktoriinist selgus, et kord ronis Lembit vene keele tunni ajal Palade kooli teise korruse klassi aknast alla ja sai selle eest käskkirja. Ütles pinginaabrile, et teeb nalja, all aga võeti tagumikust kinni – direktor Verner Hanspik märkas seda ja nali ei läinud läbi.
Lisaks tublidele tulemustele kergejõustikus, aga on Lembit Saueril ka esimene järk males.
Suurim kala, mis tal õnnestus püüda, oli 11,2 kilo kaaluv haug.
Huvitavate elulooliste faktide ja lustakate lugude kõrval jäi kõige enam meelde Lembit Saueri sõnum: elame praegu nii hästi nagu pole elanud kunagi varem. Võiksime sellele sagedamini mõelda.

HERGO TASUJA
sünnipäevaline

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411