Reede, november 15, 2019
 

Vald liitus mitmekesisuse kokkuleppega

Esimese omavalitsusena liitus Hiiumaa vald mitmekesisuse kokkuleppega, leppe allkirjastas valla­vanem Reili Rand kolmapäeval Tallinnas.
Saadetud pressiteates on kirjas, et vallavalitsus otsustas kokkuleppega liituda, olemaks eeskujuks ja teenäitajaks kogu saarele. “Kogu maakonda hõlmava omavalitsuse ja saare suurima tööandjana on Hiiumaa vallavalitsuse jaoks oluline olla eeskujuks vallaelanike võrdsel kohtlemisel ja inimõiguste väärtustamisel,” selgitas vallavanem.
Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ette­võte või organisatsioon, et austab inimeste mitme­kesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhi­mõtet nii oma töötajate, klientide kui koostöö­partnerite seas.
Eestis on kokkuleppega liitunud üle saja organisatsiooni, mis moodustavad võrgustiku. Sarnased mitme­kesisuse võrgustikud toimivad 24 Euroopa riigis, Eestis koordineerib kokkuleppega seotud tegevusi Eesti Inimõiguste Keskus.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411