Teisipäev, november 12, 2019
 

Näitus “Kotkas-Lansberg” Nelja Nurga Galeriis

erakogu
erakogu
Neljapäeval avavad Kärdlas Nelja Nurga Galeriis oma esimese ühisnäituse Fred Kotkas ja Carmen Lansberg.
Saadetud pressiteates lubavad autorid, et näitavad tööd, mis sünnib selleks puhuks loodud performatiivse eksperimendi raames ehk kogu loometegevus toimub publiku silme all ja publikuga suheldes.
“Kaks täiesti erineva loomis­meetodi ja esteetikaga loojat proovivad leida piiratud ruumis, ajas ja lõuendil ühise platvormi ning luua ühisteose. Eksperimendi käik on ette teadmata ning seisneb eksperimendis endas – uurida kahe vastandliku looja loomise protsessi ühise eesmärgi nimel. Kõik ülejäänu on üks suur küsimärk – kas see õnnestub ja kuidas? Kas on oodata konflikte, rivaalitsemist ja kättemaksmist või kaunist, harmoonilist ühtesulamist lõuendil?”
Eksperimendi tulemusega kutsubki kunstnikepaar tutvuma näituse avamisel, neljapäeval, 14. novembril kell 17.
Hiiu Lehe lugejatele on maalikunstnikud Carmen Lansberg ja Fred Kotkas tuttavad tänu Harri Rinne intervjuule. “Carmenil on kaks kõrgharidust: ta õppis kõigepealt kultuuriteadust Tallinna ülikoolis ja seejärel maalikunsti Eesti kunstiakadeemias. Ta on õppinud vahetusüliõpilasena ka Rooma kaunite kunstide akadeemias. Näitusi on tal olnud Tallinnas, Pärnus ja Haapsalus ning ta on osalenud grupinäitustel välismaal. Fred õppis maalikunsti Eesti kunstiakadeemias samal kursusel, kus Carmen. Temal on siiani olnud kolm isiku­näitust. Peale maalikunsti tegeleb Fred graafilise disaini ja illustratsiooniga,” tutvustas Rinne noori kunstnikke, kel Hiiu saarega mitme­suguseid seoseid.
Eelnimetatud intervjuu ilmus Hiiu Lehe Nädalalõpp külgedele tänavu 30. augustil. Internetis saab seda lugeda sõsarlehe Meie Maa veebilehel meiemaa.ee
Näitus Nelja Nurga Gale­riis Kärdla Keskväljak 5a jääb avatuks 15. novembrist 7. detsembrini reedeti ja laupäeviti kella 11–15ni, kõigil muudel aegadel saab alati ligi kokkuleppel, helistades NNG kontakttelefonidel.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411