Reede, november 22, 2019
 

Kontsert metsade kaitseks

Pressimaterjalid
Hiiumaa hiiglasliku metsavarguse avastaja kutsub rahvast Tartusse, ERMi kontserdile, et päästa saare metsad, kirjutab Alar Sikk Maalehes.
Metsa langetanud firma võib osutuda samuti kuriteo ohvriks, politseis käib uurimine, omaniku lähisugulane on tige, aga metsavarguse avastaja, rokkansambli Metro Luminal kitarrist Rainer Jancis kavandab protestiaktsioone.
“Ma ei tea, kas mu tegevusest mingitki kasu on, aga tahan vähemasti rahuliku südamega ükskord öelda, et püüdsin nii, kuis oskasin,” nii räägib Rainer Jancis Maa­lehele ja kutsub kõiki Hiiumaa metsadest hoolijaid Tartusse kontserdile.
Nimelt oli post-punki viljeleval Metro Luminalil juba ammu kavas 6. detsembril teha ERMis oma uue albumi “Ajaja” esitluskontsert. “Nüüd pühendame selle Hiiumaa metsade kaitsele,” räägib kirglikult Hiiumaal elav muusik.
Just Jancis oli see, tänu kelle tegevusele said metsa­raidest alarmeeritud nii keskkonnakaitse kui ka küla­rahvas, politsei ja omanike sugulased.
“Tulevikus tuleks raieloast ja metsaraie kavatsusest kohustuslikult informeerida nii naabreid kui ka küla­rahvast, mis võiks ära hoida eba­seaduslikud langetamised,” unistab Jancis.
Sotsiaalmeedias on ta kirjutanud: “Kas seda metsa­vargust oleks saanud takistada, kui suhtumine ei oleks olnud algusest peale ükskõikne ja kasvõi üks inimene oleks tulnud selle peale, et helistada omanikule ja küsida, kas või viisakalt, et mis teed seal metsas? Kas kavatsed kõik maha võtta või jätad midagi alles ka? Võin öelda, et mina üritasin seda kohe teha ja kuna ajasin inspektorid ja vallavanema kohale asja vaatama, siis vargus lõpuks ka avastati. Päästke Hiiumaa metsad!”

Ilmunud ajalehes Maaleht, avaldatud lühendatult.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411