Reede, november 15, 2019
 

Klaveripäevalt saime uusi sõprussidemeid ja ideid

LY MELDORF
Esmaspäeval leidis Käina huvi- ja kultuuri­keskuses aset Hiiumaa neljas klaveri­päev, millest on aastatega saanud oodatud sügisene muusikasündmus noorte klaveri­mängijate ja nende õpetajate jaoks.
Seekord osales Klaveripäeval 40 õpilast ja nende 15 õpetajat, esinejaid oli Haapsalu muusikakoolist, Jõelähtme muusikakoolist, Märjamaa muusika- ja kunstikoolist, Saku muusikakoolist, Aruküla huvialakoolist, Orissaare muusika­koolist, Kärdla muusika­koolist ja Käina huvi­koolist.
Külalised said külastada Rudolf Tobiase majamuuseumi, mis on väga oluline paik Eesti muusikaajaloos ja mille külastus võiks koguni olla kõigile muusikutele kohustuslik.
Klaveripäeva raames toimus ka suurejooneline kontsert “Looduspildid”, mis meelitas meeldivalt palju publikut noortele muusikutele kaasa elama.
Hiiumaad esindasid Kärdla muusikakoolist Svea Pilviku õpilased Lisethe Kask ja Lenna Vals. Olesja Voronjuki õpilased Helga Kaibald, Heti Kaibald ja Frida Valting; Käina huvikoolist Karl Johannes Kikas, keda juhendab Heli Lindmäe ning Olesja Voronjuki õpilased Elisabeth Vannas, Linda Lisete Kopli, Heidi Kirsi, Emil Juhani Puttonen, Karoliina Käsn, Anni Hiiemets ja Rebeka Johanna Puttonen.
Kõik meie lapsed olid väga tublid ja meil on põhjust tunda uhkust nende üle – Hiiumaal on hetkeseisuga tugev ja hästi ettevalmistatud klaverikoolkond kasvamas ja arenemas. Kõik Klaveripäeva osalejad jäid meie päevaga väga rahule – mitte just iga päev ei avane võimalus esineda suures ja ilusas saalis, vahetus ja sõbralikus keskkonnas, kus mitte keegi ei võistle omavahel, vaid elab teistele kaasa, selline kogemus on igale mängijale väga oluline.
Klaveripäev on armsaks saanud ka paljudele õpetajatele, kellest üsna mitmed on osalenud kõigil seni toimunud Klaveripäevadel: tekkis palju uusi sõprussidemeid ja ideid ühisteks projektideks tulevikus.
Suur tänu Käina huvi- ja kultuurikeskusele ning Eesti Kultuurkapitali Hiiumaa ekspert­grupile toetuse ja abi eest Klaveripäeva korraldamisel ja läbiviimisel.

Olesja Voronjuk
Hiiumaa Klaveripäeva korraldaja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411