Reede, november 8, 2019
 

Hausma tee kinnistute kommunikatsioonide rajamine lõpusirgel

Aasta tagasi Kärdla osavalla poolt müüdud Hausma tee kinnistutele on juba rajatud vee- ja kanali­satsioonitrassid ning juurdepääsuteed.
Hausma teel liikudes võib juba ette kujutada, kuidas varasema võpsiku asemele kerkib sinna uus elurajoon. Juurdepääsuteed viivad juba valla müüdud kinnistuteni, rajatud on ka vee- ja kanalisatsioonitrassid.
Elektriühenduste loomine on paar nädalat edasi lükkunud, kuna elektriprojekti tuli muuta tulenevalt vee- ja kanalisatsioonitrasside asukoha nihkumisest. Kärdla osavalla vanem Lauri Preimann ütles, et Elektrilevi lubas ühendused valmis saada järgmise nädala lõpuks.
Vald müüs eelmise aasta lõpus enampakkumisel kuus kinnistut. Müügist saadi 218 000 eurot ehk ligi 20 protsenti enam kui seitsme kinnistu müügist tulu loodeti saada.
Koos kruntide müügiga võttis vald kohustuse rajada aasta jooksul peale ostu-müügi­tehingut kinnistutele veevärk-kanalisatsioon, elektri­ühendus ja sissepääsutee. See kohustus pandi kirja ka ostu-müügilepingutesse.
Viimase krundi müügiga ei põle
Üks valla poolt enampakkumisele pandud Hausma tee kinnistutest on aga endiselt uue omanikuta, kuna ka kordus­enampakkumisel ei tehtud ühtegi pakkumist.
“Sellega on plaan selline, et kui kõik kommunikatsioonide rajamise tööd on lõpetatud, lähen kinnistu enampakkumise alghinna alandamise ette­panekuga volikokku, misjärel paneme kinnistu aasta esimestel kuudel uuesti enampakkumisele,” rääkis Preimann.
Tema sõnul selle kinnistu müügiga ei põle, kuna ülejäänud kinnistute müügist saadud vahenditest piisas lubatud ühenduste rajamiseks.
Hiiumaa vald paiskas mullu septembris oksjonile seitse võpsikuga kaetud mereäärset kinnistut, et tuua linna uusi peresid. Hausma tee 10 ja 12 kinnistud ostis ära OÜ Vaikla Stuudio. Ostetud kinnistud ehk Hausma tee krundid jäävad osaühingule kuuluva Ranna 1 ja mere vahele. Kuuest müüdud kinnistust kalleim oligi OÜ Vaikla Stuudio ostetud Hausma tee krunt, mille lõpphinnaks kujunes oksjonil üle 49 000 euro, sellele järgnes hinnalt sama ostja soetatud teine Hausma tee kinnistu maksumusega samuti üle 49 000 euro. Sama palju maksis Siim Silver Salumaa soetatud kinnistu. Peeter Mamontov võitis oksjoni­keskkonnas Hausma tee kinnistu ligi 27 000 euroga. Hille Kudu ostis Ranna tänava krundi ligi 26 000 euroga. Valla poolt oksjonile pandud kinnistutest müüdi soodsaimalt üks Ranna tänaval asuv kinnistu, mille ostis Arvi Pink ligi 18 000 euroga.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411