Teisipäev, november 12, 2019
 

21. Eesti Maakilb alustas, Maalinn 12.–13. kohal

erakogu
Mälumängusari Eesti Maakilb alustas laupäeval korraga seitsmes Eestimaa paigas 52 tiimi osavõtul esimese eelvooruga uut hooaega.
Hiiumaal mängiti nagu ikka Hellamaa Perekeskuses. Kahjuks osales küll vaid kolm võist­konda, aga see-eest olid kõik tublid. Mängujuhina lubasin enne mängu, et kõik koguvad üle 50 punkti ja peaaegu see ennustus täituski.
Ülekaalukalt võttis ägeda lõpuspurdiga võidu Emmaste osavalla või Maalinna tiim, kes viimasest 15st küsimusest kogus 25 punkti ehk vaid kaks ja pool küsimust jäid vastamata! Madli Valk, Merle Kääri, Margit Soone ja Toomas Põllu näitasid nüüd ka üleeestilises konkurentsis, et nende mitmekordsed Kärdla mälumängu võidud pole juhus olnud. Nad kogusid 63 punkti 100st võimalikust, mis andis üldises edetabelis kõrge 12.–13. koha koos Alutaguse vallaga.
Kahe eelvooru kokkuvõttes pääsevad märtsis peetavasse superfinaali kohe kümme edukamat tiimi, nii on võimalik õnnestunud teise vooruga kohe kõrgseltskonda tõusta. Kuus paremat võistkonda kogus avavoorus üle 70 punkti, parimana Anija vald 78 punkti.
Hellamaa küla võistkond koosseisus Reet Nigols, Jüri Kerves, Ivo Jääger ja Alar Pilpak jagas 53 punktiga 28.–30. kohta, kuid 14 küla konkurentsis oldi tublil neljandal kohal. Selles arvestuses võidutsesid Vara ja Puhja Tartumaalt 58 punktiga.
Kõrgessaare võistkond koosseisus Artur Valk, Peep Lillemägi, Ivar Sinijärv, Tarvo Malk ja noormängija Mattias Malk kogusid 49 punkti ja olid 38. kohal.
Teine eelvoor toimub 7. detsembril. Huvilistel on võimalik ka siis mänguga liituda nagu mullu seda üks võistkond tegigi. Olenemata punktiskoorist on ka kõigil nõrgematel võist­kondadel võimalik edasi mängida Maakilva B-finaalis, hiidlastel ilmselt Märjamaal. Õnnestunud mänguga on sealt võimalik tõusta A-finaali ja superfinaali, millega Hiiumaa valla tiim mullu ka hakkama sai.

TIIT KERVES

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411