Teisipäev, oktoober 8, 2019
 

Too vanad mänguasjad lelulaadale

osta.ee
Harda Roosna | Hiiu Leht
Eks iga lapsevanem ole kogenud, kui ruttu lapsed mänguasjadest tüdinevad ja kui tüütud on seisma jäänud lelud, mis kodus ruumi võtavad. Kärdla nukuteater pakub nüüd imehea võimaluse tulla sel laupäeval lelulaadale mänguasju müüma, ostma ja vahetama.
Nukuteatri juht Kersti Ojasalu rääkis, et lelulaada mõte tekkis umbes aasta tagasi. Idee autoriks on MTÜ Kärdla Nukuteater liige Sirje Voitka, kes aeg-ajalt teatrisündmuste korraldamisel vabatahtlikuna aitab. “Sirje oli kuskil osalenud sarnasel üritusel ja ütles, et võiksime Hiiumaal ka teha,” rääkis Ojasalu. “See jäi mind kummitama ja nüüd mõtlesin, et teemegi ära.”
Nukuteatris toimuvad ringid nii suurtele kui väikestele, samuti lastejooga ehk iga päev on midagi teoksil. Juhataja on kogu aeg soovinud, et ka laupäeviti nukuteatri majas üht-teist toimuks. Kuna etendusi nii tihti teha ei jõua, otsitaksegi muid lahendusi. “Eelmisel laupäeval oli külas Lotte rännukoer Klaus, nüüd tuleb lelulaat, et maja ikka elaks,” rääkis Ojasalu.
Kõik, kes soovivad lelu­laadale müüma tulla, võiksid Ojasaluga ühendust võtta ja oma osalemisest märku anda. “Seda on vaja, et meil tekkiks ülevaade, kui palju osalejaid ja kuidas pindu jaotada,” märkis ta. Kui ilm on ilus, saab laada korraldada õues, nukuteatri terrassil. Laada ajal pakub nukuteatris oma hõrgutisi kohvik Baabad ja Ojasalu lubas, et kindlasti mõeldakse veel mõni üllatus välja.
Mänguasjade müüjatele paneb juhataja südamele, et nood võiks müügitulust ka nukuteatrit toetada. “Me tegutseme õhinapõhiselt ja majandusküsimused on ikkagi päris karmid,” nentis Ojasalu. Seepärast oleks kena, kui kuni 20 protsenti müügitulust nukuteatrile annetataks.
Lelulaat Kärdla nukuteatris Uus tn 1 algab kell 12 ja lõpeb kell 15.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411