Reede, oktoober 4, 2019
 

Kõrgessaare tankla asi liigub

Teisipäeval allkirjastab Hiiumaa tarbijate ühistu juhataja Kaja Antons Tööstuse tee 10 kinnistu notariaalse ostu-müügi tehingu ja vald saab alustada Kõrgessaare tankla eeltöödega.
“Nüüd anname vallale loa sellele kinnistule tankla rajamiseks,” selgitas Antons, et edasi tegeleb asjaga Kõrgessaare osavald.
8443 ruutmeetrine maatükk tuli enampakkumisele septembris, ainuke pakkuja oligi ühistu, mis omandas kinnistu 8443 euro eest.
Aprillis kirjutas Hiiu Leht, et Kõrgessaare alevi tankla rajamine toppab maaameti aeglase asjaajamise taga.
Maaameti riigimaa haldamise osakonna juhataja Tiina Vooro vastas kevadel, et “hoonestaja pöördumisest ei olnud võimalik välja lugeda, et kinnistu välja­ostmisega on kiire. Seega kavandasime kinnistu võõrandamise 2019. aasta lõpus. Kuna nüüd on selgunud, et hoonestajal on soov osta kinnistu võimalikult kiiresti, siis püüame Tööstuse tee 10 kinnistu enampakkumise korraldada orienteeruvalt kolmandas kvartalis”.
Kõrgessaare osavalla vanem Üllar Laid on öelnud, et huvi tankla rajamise vastu on tundnud nii Jetoil kui Alexela. Vald omalt poolt ehitaks välja kommunikatsioonid: kanalisatsiooni, elektrivarustuse, õli­püüduri.
Tankla vajadusest Kõrgessaare osavallas on kaua räägitud. Näiteks aina kasvava Kalana küla elanike jaoks asuvad lähimad tanklad 40–50 kilomeetri kaugusel Kärdlas, Emmaste tankla asub umbes 30 kilomeetri kaugusel. Kõrgessaare alevist on Kärdlasse paarkümmend kilomeetrit.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411