Teisipäev, oktoober 8, 2019
 

Kabenoorte edukas nädalavahetus

Margit Pruul | Hiiu Leht
Hiiumaa kabenoored naasid mandrilt taas võistluskogemuse võrra rikkamana. Kõrgeid kohti saavutati nii individuaalarvestuses kui võistkondlikult.
Sel nädalavahetusel peeti Tallinnas Malemajas Eesti juunioride meistrivõistlused 64ruudulises kabes. Neidude arvestuses saavutas Hiiumaad esindanud Triin Unt kuuenda, Kätlin Mast seitsmenda ja Teili Unt kaheksanda koha. Noormeeste arvestuses oli Tamor Tomson seitsmes.
“Alati võiks minna paremini,” hindas juhendaja Raivo Rist, et noortel on võimeid palju enamaks. “Võimeid tuleb õppida realiseerima, aga see kõik tuleb kogemuse ja vanusega.”
Omavahel võistlevad kuni 18aastased noored ja tuleviku­potentsiaali näitab seegi, et Hiiumaa kabetiimi vanim liige, Tamor Tomson on alles 15aastane.
“Pingelises mängusituatsioonis, eriti kui eelnevalt on tugevalt mängijalt kaotus kirja saadud, tuleb suuta säilitada oma sisemine tugevus,” rääkis juhendaja. Ta tõdes, et just emotsionaal­se küpsuse arendamisele tuleb rohkem tähelepanu pöörata.
Septembri lõpul toimunud Eesti meistrivõistlustelt võistkondlikus 64ruudulises ja 100ruudulises kabes tõid kabenoored koju kaks viiendat kohta.
Hiiumaa esindus võistles taas koosseisus Tamor Tomson, Kätlin Mast, Teili Unt ja Triin Unt. Mõlemas arvestuses mängis seitse võistkonda. Lisaks Hiiumaale olid esindatud veel Tabasalu, Nõmme I, Nõmme II, Jõgeva, Nupuklubi I ja Nupuklubi II võistkonnad.
Nii 64- kui 100ruudulises kabes kogusid hiidlased 23 punkti, mis tõi võistkonnale kaks viiendat kohta.
Jätkab venna tööd
Kabenoortega on Raivo Rist tegelenud pelgalt pool aastat ja ta nimetab kõik nende saavutused tänavu aprillis ootamatult lahkunud venna Arvo-Jüri Risti teeneks.
Töö Kärdla kultuurikeskuse keldriruumides käib viie noore mängijaga, kes kõik ka meistrivõistlustel kohti nopivad. Lisaks on kabe­mängijaks pürgimas kolm algkoolilast. Kabe on juhendaja sõnul vahva mäng, mis arendab loogikat ja kultuurimajas on selleks sobivad tingimused loodud. Noorte­päraste seina­maalingutega ruumid on soojad ja kabelauad noori mängijaid ootamas. Kahel korral nädalas, esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 15.30 alustatakse ja harjutatakse kaks koolitundi järjest. Palju sõltub eestvedajast ja Raivo Rist loodab, et suudab kabe spordialana lastele põnevaks teha.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411