Reede, oktoober 4, 2019
 

Jõudsime kolme sekka

Harda Roosna | Hiiu Leht
Esimesel Maal elamise päeval jõudis Hiiumaa vald kolme enimkülastatud omavalitsuse sekka. Täpsustatud andmetel külastas saarel avatud asutusi ja ettevõtteid 1077 inimest. Rohkem oli külastusi vaid Nõo vallas, 2989 ja Lääne-Nigula vallas, 2460.
Päeva korraldamisel osalenud valla avalike suhete spetsialist Liina Siniveer ütles, et vähemalt 111  külastajat tuli siia väljastpoolt saart, näiteks Tallinnast, Tartust, Saaremaalt ja Pärnust.
Külastajaile olid avatud Kõrgessaare lasteaed, Lauka seltsimaja, Kõpu rahvamaja, Kärdla kultuurikeskus ja raamatukogu, Kärdla nuku­teater, Palade põhikool ja loodushariduskeskus, Kuri seltsimaja, Pühalepa kultuuri- ja noortekeskus, Suure­mõisa lasteaed-põhikool, Hiiumaa ametikool, Käina spordikeskus, raamatukogu ja lasteaed, AS Dagöplast, Kassari rahvamaja ja kodukohvik Hõng, Orjaku küla­maja, Emmaste raamatu­kogu, põhikool ja lasteaed, Sõru muuseum, Sõru paadikuur, Valgu seltsi­maja ja Kuriste seltsimaja. Sügislaadad toimusid Kuris ja Sõrul, lisaks Sõru regatt ja Tahkuna maastikujooks.
Kokku külastas maal elamise päeval 36 Eesti omavalitsuse asutusi, külamaju, ettevõtteid ja sündmusi ligi 17 000 inimest.
“On isegi natuke üllatav, et enamik külastajatest olid valdade elanikud ise, kes tahavad end omavalitsuses pakutavate teenustega paremini kurssi viia,” ütles päeva peakorraldaja, Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk. “Samas on valdade piirid ju hiljuti muutunud ning kokku­kasvamise protsess alles käimas.”
Habakuke sõnul torkas silma see, et mida suuremalt omavalitsus ise päeva korraldamise ja teavituse käsile võttis, seda rohkem jõudis sinna ka külastajaid.
Kohapealsete eestvedajate sõnul oli sümpaatne algatuse laiapõhjalisus – omavalitsused ja kogukonnad kavandasid ja korraldasid selle päeva üheskoos. Lisaks kohalikele elanikele ning võimalikele uusasukatele osales Maal Elamise päeval ka mitmeid suvilaomanikke, kes seni ei ole oma suvituspiirkonnas pakutavaid teenuseid eriti kasutanud. “Sai selgeks, et oleme selle sihtgrupi jätnud väheke tähelepanuta,” kirjutas Anne Leht Rapla vallast.
Maal elamise päeva korraldus­toimkond teeb põhjalikumad kokkuvõtted oktoobris ja siis otsustatakse ka sündmuse toimumine
2020. aastal. Maal Elamise päev sai teoks Eesti Küla­liikumise Kodukant, MTÜ Partnerlus, Maaeluvõrgustiku, Maaelu Edendamise Sihtasutuse, Eestimaa Talu­pidajate Keskliidu, Eesti Leader Liidu ja Rakvere valla koostöös.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411