Reede, oktoober 11, 2019
 

Indra Kutser naistest parim mõlemal sõidul

Hiiumaa Rattanädalavahetuse korraldajate süül ilmus Hiiu Lehes ekslik info nagu oleks Kõpu rattamaratonil Indra Kutser naiste arvestuses jäänud Ülle Paasoja järel teisele kohale.
Õige on, et Indra Kutser oli rattamaratonil ajaga 1.43.09 naistest kiireim, talle järgnes Mari Kaseväli ajaga 1.48.28 ja kolmas oli Tiina Hagen ajaga 1.58.56. Kokkuvõttes oli Indra Kutser üldarvestuses kaheksas nii laupäevasel Emmaste öösõidul kui pühapäevasel Kõpu rattamaratonil.
Versiooni, kuidas viga võis tekkida, selgitas Andres Kutser. Kõpu rattamaraton on klassikaline rattamaraton, kus tuleb läbida kolm ringi. Juhul, kui mõni võistleja tuleb teiselt ringilt peale võitja lõpetamist, siis teda kolmandale ringile enam ei lubata. Andres Kutser ütles, et Paasoja läbis vaid kaks ringi ja kolmandale enam minna ei saanud: “Kuna ta ilmselt tahtmatult ületas finišijoone peale teise ringi lõpetamist kaks korda, luges süsteem selle ära ja pani auto­maatselt protokolli.”
Hergo Tasuja ütles, et tegemist oli ajavõtusüsteemi veaga, millele ta juhtis korraldajate tähelepanu juba võistluste toimumise päeval, st pühapäeval. “Vastutab ajamõõtja ehk RaceTec, samas peab ilmselt vastutuse võtma siiski peakorraldaja ehk Aerobike,” leidis Tasuja.
Peakorraldaja Mihkel Reile väitis, et viga parandati kohe. Loo autor kontrollis andmeid aerobike.ee veebilehel esmaspäeval, viga oli parandamata veel ka teisipäeval ja alles kolmapäeva lõuna paiku tehti seal parandus.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411