Teisipäev, oktoober 8, 2019
 

Hiiumaa “saatkond” kogub kuulsust

Robin Roots
Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus avatud Hiiumaa väike­ettevõtjate popup-poe ehk saatkonna avanädal oli hiiumaistele tootjatele edukas.
Müüjad Eha Ernits ja Lagle Saga ütlesid nädalapikkusele kogemusele toetudes, et turist otsib kohaliku väiketootja toodangut ja on valmis selle eest ka rohkem raha välja käima. Nädalavahetusel käis poest läbi ligi 400 klienti, kellest paarsada sooritas ka ostu. Enimmüüdud kaubaks olid hiiumaised leivad ja maiustused, üllatuslikult tühjenes kiiresti ka piparkoogiriiul. Väga hinnas oli alkoholivaba glögi nagu ka mustikamahl. Menukad on hiiumaised vorstid, käsitöölimpsid ja seebid, aga ka lambanahksed sussid.
Arno Kuusk, kes on käimas­olevas projektis “Hiiumaine toit” turundusassistendi rollis, ütles, et seesuguse saatkonna avamise mõte pole uus. Küsimusele, kas sellega ka jätkatakse, vastas Kuusk:  “Eks me siis õunte pealt kokku­võtteid tehes vaatame, kas ja kuidas saatkonna teemaga edasi liikuda.”
Hiiumaa saatkond Telliskivi poetänaval jääb avatuks terveks oktoobriks.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411