Reede, oktoober 11, 2019
 

Ettevõtlusnädal keskendub noortele

Margit Pruul | Hiiu Leht
Tänavuse Ettevõtlus­nädala fookus on noorte ettevõtlikkuse võimendamisel.
Nädal algas Hiiumaal gümnaasiumiõpilastele mõeldud äriideede töötoaga, mille läbi­viijaks ülikoolide äriideede eelinkubatsiooniprogramm Starter. Töötoas osales 16 Hiiumaa gümnaasiumi õpilast, kes said ülesande asutada õppeaasta jooksul oma õpilasfirma ja selle kaudu koolitusel genereeritud ideid edasi arendada. “Osalejaid oli küll natukene vähem kui lootsime, aga kõik, kes tulid, olid väga loovad. Minul oli igatahes hoogne ja lõbus päev,” oli töötuba juhtinud Taavi Tamm tulemusega rahul.
Töötoa kuueliikmelised tiimid panid aluse kuuele erinevale äriideele. Esitlusoskuste treening oli esimene katsumus ning nii mõnigi “liftikõne” sai lihvitud, ütles Tamm.
Hiiumaa gümnaasiumi Ette­võtluspäeval keskendusid gümnasistid e-poe loomisele ja levinud trendidele e-kaubanduses. Erinevus eelmiste aastatega oli lisandunud võimalus teha grupitööna praktiliselt läbi e-poe loomise etapid.
Noortekohvik nukuteatris
Ettevõtlusnädal kulmineerub reedel, 11. oktoobril Linnumäe restoranis, kus testitakse äriideede konkursile “Ajujaht” saadetavaid äriplaanide kokku­võtteid. Ideid said piiranguteta esitada nii kooli­noored kui kogenud ettevõtjad.
Unustatud pole ka põhikooli­õpilasi, kellele korraldatakse Hiiumaa arenduskeskuse noorte ettevõtluskonsultandi Henri Reederi eestvedamisel kohvik. Korraldaja loodab, et noored jagavad üksteisele seni ettevõtluses saadud kogemusi. Noortekohvik algab reedel kell 16 Kärdla Nukuteatri ruumides. Oodatud on projektikonkursil Ettevõtlik Hiidlane osalenud noored, aga mõtteid vahetama soovitakse kõiki õpilasfirmade asutamisega kogemusi omandanud noori. Mõistagi ka neid, kel ettevõtte alustamise mõte alles küpsemas. “Arutleme, kuidas leida head ideed ja kust otsida vahendeid selle täitmiseks,” innustab Reeder huvilisi Noortekohvikusse tulema.
Noortekohvikuid tuleb veel – järgneva aasta jooksul kuni kümnel korral. Need on osa projektist “Hiiumaa Noortekohvikud 15+”, mida toetab SA Archimedese noorte­agentuur Euroopa Solidaarsuskorpuse programmist.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411