Reede, oktoober 18, 2019
 

600. “Eesti lugu” pühendatud Hiiumaale

Tanel Valdna /ERR
Sel laupäeval jõuab Vikerraadio ajaloosari “Eesti lugu” 600. saateni. Uhke numbriga saates kõneleb Hiiumaa muuseumi teadusdirektor Helgi Põllo, kuidas saarel keset merd elamine on läbi aegade kujundanud hiidlaste lugu.
“Maa ja meri on mõlemad väga tähtsad, sest ilma mereta ju saart ei oleks ning mere lähedus, suur avarus ja tuulte toimetamine on inimesi kujundanud, aga seesama väikene saar maana on olnud samuti tähtis,” ütleb Põllo saates sel laupäeval.
Avalikul salvestusel Hiiumaa muuseumi Pikas majas Kärdlas salvestati ka järgnevad saated. “Eesti loo”
601. saates räägivad Hiiumaa mereajaloo uurijad klubist
Pühalepa Vanamehed eesotsas Endel Lepistoga meremeeste jutte legendaarsetest Hiiumaa meresõitjatest, 602. saade on Hiiumaa ettevõtluse ajaloost ja Kärdla kalevivabrikust, mis asutati 190 aastat tagasi. Ühest esimesest suurvabrikust Eestis räägib Hiiumaa muuseumi teadur Kauri Kiivramees. Saadetes osalesid ka hiidlased publiku hulgast.
“Eesti lugu” läks esmakordselt Vikerraadio eetrisse
15 aastat tagasi. Saate toimetaja Piret Kriivani sõnul on sarja eesmärk rääkida sellest, kuidas meil on rahvusena õnnestunud kõigi raskuste kiuste 21. sajandisse välja jõuda.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411