Teisipäev, september 3, 2019
 

Takis ostis osaluse Rannapaargus

repro
Baltimaade suurima reisi­büroo Estravel omanik, Hiiumaa juurtega Mark Aivo Takis omandas 30protsendilise osaluse Kärdla kohvikus Rannapaargu.
Takis ütles Hiiu Lehele, et Rannapaargu on ikoonilise tähendusega objekt, mida tuntakse ka väljaspool Hiiumaad. “Usun, et suudan oma ärikogemust, mida olen Estravel Grupis korjanud mitmekümne aasta jooksul kuues riigis ja kolmel konti­nendil, sama edukalt ära kasutada Rannapaargu ja Hiiumaa hüvanguks,” ütles Takis.
Rannapaargu on Kärdla suurim, 68 kohaga, ning vanim, 1971. aastal valminud rannakohvik, mis asub mereäärsel Lubjaahju mäel.
Ettevõtte senine ainu­omanik oli OÜ Luxfire, mis kuulub saare suurimale puidu­töösturile Andrus Ilumetsale.
Ta avaldas lootust, et ranna­kohvik saab uue hingamise end äris juba tõestanud professionaalide kaasamise kaudu. “Sünergiaefekt hoolikalt valitud osapoolte kaasamisest on alati positiivne ning sellest võidavad kõige rohkem meie hiidlastest kliendid – meie põhiklientuur läbi aastate,” ütles Ilumets.
Lisaks Takisele kaasas Ilumets ettevõtte omanikeringi ka restorani praeguse tegevjuhi Margus Kagadze, kelle osalus on 10 protsenti.
Kagadze ütles, et tema arvates on Rannapaargu lahutamatu osa tõelisest Hiiumaast ja lubas teha kõik endast oleneva, et see jääks aastaringselt avatuks. “Oleme alati lahti olnud ka talvel, kui ükski projektipõhine restoran ega kohvik hiidlasi teenindada ei taha või ei suuda,” ütles Kagadze.
Tehingu kinnitas Hiiumaa notar Maire Kattel esmaspäeval, 26. augustil.
Operaatorfirma OÜ Hiiumaa Rannapaargu omanikud on nüüd Andrus Ilumetsa OÜ Luxfire 60protsendilise osalusega, Aivo Takise valdus­ettevõte OÜ Aero Holding 30protsendilise osalusega ja Margus Kagadze 10protsendilise osalusega.
Osanikud valisid osaühingule juhatuse, mille esimees Ilumets, liikmed Takis ja Kagadze.
Krediidiinfo andmetel on OÜ Hiiumaa Rannapaargu, endise nimega OÜ Rannakas viimasel kolmel aastal olnud kahjumis: 2016. aastal oli käive 146 000 eurot, kahjum 22 000 eurot; 2017. aastal vastavalt 122 000 eurot ja 9500 eurot ning mullu 151 000 eurot ja 31 000 eurot.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411