Reede, september 6, 2019
 

Päästevest ja veekindel telefon päästsid jahikapteni elu

Pühapäeval juhtus Soomes Turu saarestikus mereõnnetus, kui jahi kapten läks laeva ahtrisse pilti tegema ja kukkus üle parda ning jaht omapead edasi sõitis. Purjeka pardal olid õnnetuse hetkel lisaks kaptenile alaealine reisija ja koer. Noor meeskonnaliige ei suutnud jahti peatada ega osanud vettekukkunud kaptenit aidata.
Õnneks oli kaptenil seljas päästevest ja taskus veekindel mobiiltelefon. Selle abil sai ta ühendust merevalvekeskusega ja kutsus abi. 40 minutiga saabunud päästekopter leidis vees ulpiva purjetaja ning kergelt alajahtunud kapten vintsiti kopterisse ja toimetati tervisekontrolli.
Juhitamatu jahiga edasi triivinud noor meresõitja tõmbas appi hüüdes teise samas piirkonnas seilanud jahi meeskonna tähelepanu, kes omakorda kutsus abi. Päästepaadiga kohale saabunud merepäästjad ronisid hätta sattunud jahi pardale, said aluse kontrolli alla ja võtsid purjed alla. Reisija ja koer viidi kaldale ning merepäästjad toimetasid lähimasse turvalisse sadamasse ka purjeka.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411