Teisipäev, september 24, 2019
 

Kliima pärast mures õppurid avaldasid meelt

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Rootsis alanud kooli­õpilaste kliimastreigid on levinud üle maailma.
Eestisse jõudsid need juba märtsis, Hiiumaal aga pole neist seni midagi kuulda olnud, nüüd siiski. Reede keskpäeval seisid Kärdlas vallamaja ees kaks Kärdla põhikooli 8. klassi õpilast, et plakatitega väljendada oma muret kliimakriisi pärast ja juhtida tähelepanu keskkonna­teemade olulisusele.
Laura Lotta Orav ja Kaisa Katarina Kibuspuu ütlesid, et osalevad aktsioonis FriDaysForFuture. Orava sõnul soovivad nemad, et väheneks tööstussaaste. Lisaks lubas ta järgmine kord meelt avaldama tulles kaasa võtta ka plakati, et tema on tuuleparkide ja taastuv­energia poolt.
Küsimusele, kuidas reageerivad möödujad, vastas Orav, et on nii neid, kes näitavad kiitvalt pöialt kui ka neid, kes lihtsalt plakateid uurivad ja mööda kõnnivad.
Aktsiooni FriDaysForFuture raames on noored tegelikult juba alates märtsi­kuust igal reedel üle maa­ilma korraldanud kliima­streike. Eesmärgiks kindlustada tulevik, kus globaalne soojenemine ei ületaks 1,5 kraadi nn murde­punkti. Noored soovivad võidelda elamisväärse tuleviku eest. Poole aastaga pole aga meele­avaldajatel õnnestunud oma eesmärki saavutada.
Liikumine algas ülemaailmse meeleavaldusega tänavu 15. märtsil ning on jätkunud peamiselt igareedeste
noortedemonstratsioonide vormiga üle maailma, aga ka Eesti suuremates linnades.

 

Sildid:

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Neiutar

    2 kliima pärast mures õppurit, pole paha. Varsti 20 ja siis 200, mis on juba suur jõud. Tublid olete.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411