Teisipäev, september 10, 2019
 

Kärdla sadama kohtuasi võib jätkuda ringkonnakohtus

Prokurör Küllike Kask esitas 3. septembril Pärnu maakohtule apellatsiooniteate ehk kavatsuse vaidlustada maakohtu otsus Kärdla sadama kohtuasjas. Juhul, kui prokurör esitab tähtajaks ka apellatsioonikaebuse, jätkub kohtuasja arutamine kõrgema astme ehk ringkonnakohtus.
Pärnu maakohus tegi 30. augustil kuus aastat kestnud nn Kärdla sadama kohtuasjas otsuse, millega mõistis õigeks kohtuasja viimased süüdistatavad.
“Ootasin muidugi teistsugust otsust, süüdimõistvat otsust. Eks nüüd tuleb väga põhjalikult tutvuda selle otsuse sisuga ja siis otsustada, kas kaevata otsus edasi või mitte,” ütles prokurör Küllike Kask  kohtuotsuse kuulutamise järel Hiiu Lehele.
Süüdistuses oli Raigo Sahtelile, Urmas Varrisele, OÜle Seller Hulgi süüks arvatud rahapesu toimepanemist grupis ja suures ulatuses, Tanel Malka ja OÜd Faasion süüdistati suures ulatuses grupis toime pandud rahapesule kaasa aitamises. Süüks pandi neile ka dokumentide võltsimist ja võltsitud dokumentide kasutamist, Sahtelit süüdistati ka neile kuritegudele kihutamises.
Kohus mõistis kõik süüdistatavad eelnimetatud süüdistustes õigeks.
Kohtuotsus jõustub peale edasikaebamise tähtaja (15 päeva peale otsuse kuulutamist)lõppemist juhul, kui prokurör apellatsioonikaebust ei esita.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411