Reede, september 20, 2019
 

(Hiiu)maal on elu!

Maal elamise päeval, 28. septembril on Hiiumaal võimalus osa saada ligi 30 ettevõtmisest – külastajaid ootavad koolid, lasteaiad, raamatukogud ja rahvamajad igas saare otsas.
Lisaks neile saab osaleda Tahkuna maastikujooksul, mille korraldab Hiiumaa jooksugrupp. Sõru paadikuuris aga on sügislaat ja sadamast stardib 13. Sõru Regatt. Kassaris avab uksed kodukohvik Hõng ja Kärdla nukuteatris saavad lapsed ja lapsemeelsed kohtuda rännukoer Klausiga Lottemaalt. Avatud on ka Palade loodushariduskeskus ja Soera talumuuseum. Kuri koolimaja juures toimub sügislaat ja majas sees on avatud kohvik.
Eesti külaliikumise Kodu­kant algatatud päev leiab aset esimest korda. “Loodetavasti aitab see päev inimestel, kes on otsustanud maale elama tulla, teha teadlikumaid valikuid – see on parim võimalus võimaliku uue elukohaga põhjalikult tutvuda,” ütles Kodukandi juhatuse liige Krista Habakukk.
Kodukant Hiiumaa juhatuse esinaise Ester Tammise sõnul näitab aeg, kas ettevõtmisest Hiiumaale ka kasu sünnib: “Siin tuleb mängu ikkagi see, et Hiiumaa on meretagune saar.”
Päeva üks eestvedajaid, Emmaste osavalla vanem Hergo Tasuja tunnustas valla allasutusi – koguni 15 neist avab sel päeval oma uksed, lisaks veel üheksa külaseltsi ja mittetulundusühingut. “Kõik osapooled olid avatud ja ettevõtmisega väga valmis kaasa tulema, ilma et neid oleks tulnud selleks kuidagi veenda,” märkis Tasuja. “Kui vaadata üleeestilist maal elamise päeva kaarti, on näha, et hiidlased paistavad oma rohkete sündmustega silma.”
28. septembril avavad kõigile huvilistele oma uksed 36 valda Hiiumaalt Setomaani ja Alutaguselt Häädemeesteni. Sel päeval ootavad külla lasteaiad, koolid, kultuuri- ja spordikeskused, külamajad ja ettevõtted – kohad, mis kujundavad elukeskkonda maal.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411