Teisipäev, september 10, 2019
 

Emmaste rahvamajal uus omanik

erakogu
Aastaid käest kätte käinud Emmaste rahvamaja kinnistu ostis kunstnik Toomas Altnurme.
Altnurmega koostööd teinud Moe Muusa stuudio omanik Liisi Kummer-Leman avaldas lootust, et nüüd on Hiiu saare üks ilusamaid ja võimalusterohkemaid hooneid tuhast tõusmas. “Toomas Altnurme plaanid on suurejoonelised ning hoonest on kujunemas rahvusvahelise kunsti meka,” ütles Kummer-Leman.
1987. aastal valminud rahvamaja jäi tühjalt seisma 90ndate alguses. Peale seda on hoonel olnud erinevaid omanikke, kes vaatamata lubadustele on hoonel lihtsalt laguneda lasknud. 2002. aastal ostis rahvamaja OÜ Hiiu Invest, kes müüs selle kolm aastat hiljem OÜle Kevadpäike, kes omakorda müüs selle aasta hiljem OÜle Frezire, mis hiljem pankrotistus. Pankrotivarana omandas hoone siis Sander Sulane, kes müüs selle kahe aasta pärast Jaan Peetsile.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411