Teisipäev, september 3, 2019
 

Eesti meistrivõistlustelt 12 medalit!

HOK
Nädalavahetusel peeti Rakvere lähistel Miilal Eesti MV orienteerumise tavarajal ja noorte ja veteranide tava­rajal teateorienteerumises.
Võistlusmaastik oli keeruline, enamasti halvasti joostav. Taasiseseisvuse algus­aastatel raiutud kvartalid on taastunud ilma metsa majandamiseta. Nendel aladel oli keeruline eristada metsapiire, ka oli palju soiseid alasid.
Võistlejaid kokku oli üle 400, võistlusklasse alates NM14 kuni M80. Hiiumaa orienteerujate klubist oli võitlejaid üksteist, lisaks seitse Hiiumaa spordi­koolist. Medalitega tuli tagasi 12 hiidlast.
Esimesel päeval peeti tava­rajal individuaalvõistlus, kus hiidlased said kaheksa medalit. Noortest võitsid Maria Eller (N14) ja Eliise Kesküla (N16) hõbemedalid, Kustu Künnapas (M18) pidi seekord leppima pronksiga. Veteranidest said kulla Mati Mägi (M40) ja Toivo Saue (M70), pronksi Taivo Timmusk (M40), Toomas Mast (M55) ja allakirjutanu, Anu Saue (N65).
Teisel päeval oli teatevõistlus, kus hiidlastel oli võistlustules koguni neli võistkonda. Parim oli meie väga noortest tüdrukutest koosnev N14–16 vanuseklassi võistkond koosseisus Helisa Tartu, Kätlin Mast ja Marta Maripuu. Väärib märkimist, et alles 10–12aastased tüdrukud saavutasid väga tubli teise koha ja said kaela oma esimesed Eesti meistri­võistluste medalid. Neil on veel mitu aastat võimalik selles vanuseklassis medaleid võita. Kõik kolm jooksid väga hästi ja läbisid kõik etapid paremuselt teise ajaga.
Maria Eller ja Herta Kesküla, kes oma vanuse järgi oleks saanud veel võistelda samas vanuseklassis, jooksid vanemate N18–20 vanuseklassis, kus kolmandaks võistlejaks oli Siiri Talts. Võimalik oli kätte saada pronksmedal, kuid seekord nii hästi ei läinud.
Veteranide võistkondadest tuli M35 klassi võistkond Mati Mägi, Taivo Timmusk ja Ott Rakkaselg kolmandale kohale. M45–50 vanuseklassi võistkond Allar Padari, Anti Kalle ja Toomas Mast jõudis finišisse kuuendana.

Anu Saue
orienteerumistreener

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411