Reede, september 6, 2019
 

Brexiti järel tuleb Eestis UK juhiload välja vahetada

Vabariigi valitsus otsustas eilsel istungil täiendada Brexiti tuleku eel liiklus­seadust, et Ühendkuningriigi juhilubade omanikel oleks võimalik ka edaspidi Eestis autot juhtida.
Seadusemuudatus võimaldab pärast Brexitit aastase üleminekuaja, et Eestis alaliselt elavate isikute Ühendkuningriigi juhiload ei muutuks kehtetuks. Enne Brexitit Eestisse elama asunud isiku Ühendkuningriigi juhiluba kehtib pärast Brexitit veel 12 kuud, selle aja jooksul tuleks see vahetada Eesti juhiloa vastu. Vahetus toimub ilma eksamiteta, tasuda tuleb riigilõiv.
Juhul, kui toimub lepinguta Brexit, siis enne seda Eestisse elama asunud isiku Ühendkuningriigi juhiluba kehtib peale selle aasta 31. oktoobrit veel 12 kuud. Kui Ühendkuningriik lahkub EList lepinguga, siis Eestisse elama asunud isiku Ühendkuningriigi juhiluba kehtib veel 12 kuud pärast üldise Brexiti üleminekuaja lõppu ehk alates järgmise aasta 31. detsembrist 2021. aasta lõpuni.
Kui üleminekuaeg saab läbi, muutub Ühendkuningriigi juhiluba Eesti seaduse silmis kolmanda riigi juhiloaks, ehk edaspidi on tegu tavapärase Viini 1968. aasta teeliikluse konventsiooni juhiloaga. Eestisse reisimisel see juhiluba kehtib, kuid kui isik asub Eestisse alaliselt elama, peab ta selle vahetama Eesti juhiloa vastu 12 kuu jooksul.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411