Teisipäev, august 27, 2019
 

Orienteerujate tegus nädalavahetus

Harda Roosna | Hiiu Leht
Kahe päevaga võitsid hiidlased neli Eesti meistrivõistluste medalit – orienteerumis­sprindis, sprinditeates ja öises orienteerumises.
Orienteerumissprint toimus Kuremaal. Võistlusrajad olid 2,5 kilomeetri ja 1,3 kilomeetri pikkused ning kulgesid Kuremaa parkides ja hoonete vahel. Hiiumaa orienteerujate klubist (HOK) oli võistlemas 16 inimest, neist viis Hiiumaa spordikoolist. Parimate tulemuste eest hoolitsesid noored: Kustu Künnapas võitis kuldmedali ja Herta Kesküla pronksmedali. Esikümnesse jooksis ennast veel seitse HOKi liiget.
Kuus tundi pärast sprintide starti algas Palal öine orienteerumine metsas, mis korraldajate eelinfo põhjal oli enamasti halva läbitavusega. Öisesse augustikuu pimedasse metsa läks kümme HOKi orienteerujat. Kahjuks läks pea­lambi purunemise tõttu Kustu Künnapasel see võistlus n-ö aia taha. Kuldmedalid võitsid Toivo Saue M70 klassis ja Siiri Talts N18 klassis. Väga tubli oli alles 13aastane Herta Kesküla, kes läbis N16 vanuse­klassi raja kaheksanda tulemusega.
Peale ööbimist Pala kooli­maja võimla põrandal algas pühapäeva lõunal orienteerumissprindi teate­võistlus neljaliikmelistele võistkondadele, mis koosnesid kahest mehest ja kahest naisest. Hiidlased olid väljas koguni nelja võistkonnaga. Järjekordselt olid tublimad meie noored, kes läbisid raja nõuetekohaselt ja saavutasid MN18–20 vanuseklassis tubli seitsmenda koha. Meie noorte võistkond koosnes ühest poisist ja kolmest tüdrukust: Kustu Künnapas, Siiri Talts, Herta Kesküla ja Marta Eller.
Täiskasvanute võistkonnad seekord tulemust kirja ei saanud, kuna üks liikmetest ei läbinud rada määrustepäraselt.

ANU SAUE
treener

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411