Reede, august 2, 2019
 

“Juubeli eri” lõppkontserdil triumfeerivad saksofonid

Felix Broede
Erkki-Sven Tüüri 60 aasta juubeli puhul kõlab Pühalepa kirikus maailmakuulus Rascher Saxophone Quartet.
Korraldajad märgivad kaheksandat Pühalepa muusikafestivali kui “Juubeli eri”, kuna korraga tähistatakse kolme tänavust juubelit: Erkki-Sven Tüür 60, Tõnu Kõrvits 50 ja Rascher Saxophone Quartet 50.
Pühapäeval, 4. augustil kell 13 algaval kontserdil astuvad koos üles Rascher Saxophone Quartet ja kammerkoor Collegium Musicale. Ettekandele tuleb Erkki-Sven Tüüri “Meditatio” ja Tõnu Kõrvitsa “Hümnid Läänerannikult”. Kusjuures “Meditatio” on spetsiaalselt Raschér Saxophone Quartetile kirjutatud.
Hiiumaal esineb kvartett (pildil) koosseisus Christine Rall (sopran-saksofon), Elliot Riley (alt-saksofon), Andreas van Zoelen (tenor-saksofon) ja Noah Bedrin (bariton-saksofon, külalisena). Dirigent on Endrik Üksvärav.
1969. aastal Ameerika Ühendriikides asutatud Raschér Saxophone Quartet on inspireerinud sadu heliloojaid neile muusikat kirjutama, esinenud mainekates kontserdisaalides nii Euroopas, Aasias kui Ameerikas ning saanud esinemiskutseid maailma juhtivatelt orkestritelt.
Eesti tippkammerkooriga Collegium Musicale tegi kvartett esimest korda koostööd 2017. aastal, mil Tallinnas ja Tartus kõlas nende ühises esituses Eesti esiettekandena Lera Auerbachi “72 inglit”. Ansambel kannab edasi traditsioone, mida 1930ndatel juurutas klassikalise saksofoni pioneer, ansambli asutaja Sigurd Raschér.
Festival saab teoks tänu toetajatele: kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Hiiumaa vald, Hiiu Leht, Selver, Liviko, Hiiumaa sõprade selts.
Festivali korraldab MTÜ Kerema Kultuurikoda, kunstiline juht on Endrik Üksvärav.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411