Teisipäev, august 27, 2019
 

Esimesel Optimistide regatil osales 18 last

Sigrid Leigri | Hiiu Leht
Sigrid Leigri | Hiiu Leht
Esimesel Optimistide regatil astus võistlustulle 18 noort purjetajat, neist enamik Sõrult ja Orjakust, kaks last tuli võistlema ka Muhumaalt.
Sõru merepäevadel kohtusid suur Dago regatt ja Optimistide regatt. “Suured on väikestele eeskujuks ja innustuseks,” selgitas Sõru merekooli seltsi juhatuse liige Andrus Altrov. “Võimalus suurte jahtide peal kaasa purjetada aga tõstab silmnähtavalt laste motivatsiooni ennast arendada.”
Optimistide regatile registreerus 18 sõitjat, kasutada oli kümme paati ja tehti kaks sõitu. Esimese sõidu võitis tänavusuvine Hiiumaa meister Anna Altrov Sõru mere­koolist. Teise sõidu võitja Uku Härmson Orjakust treenib samuti Sõru merekoolis. Tihedalt Uku kannul finišeerisid Muhumaa poisid Silver Kindel ja Mihkel Rehepapp. Võistlejate treeneriteks on Johannes Markus Altmäe, Margus Saar ja Ülari Velviste Orissaarest.
Katrin Visnapuu rõõmustas, et lasteregattide vastu on huvi: “On näha, et võrreldes eelmisel nädalal toimunud Oskar Race’ga oli nii mõnigi laps seekord juba palju julgem ja enesekindlam. See näitab, et selliseid kõigile avatud regatte on vaja.”
Kõigile avatud tähendab muuhulgas ka seda, et sõidetakse paatidega, mis koha­peal olemas on ja kõigil võistlejail ei pea olema oma varustust. Visnapuu leidis, et sama oluline on, et kõigil lastel oleks võimalus koos purjetada ja liigse närvipingeta võistlusolukorda kogeda.
“See oli regatt kõigile huvilistele ning oluline oli, et sõidust jääks lastele hea tunne,” ütles Visnapuu. “Mulle tundub, et seekord nii ka läks ja suuresti tänu meie headele treeneritele, kes suudavad lapsi motiveerida ja ala juures hoida.”
Andrus Altrov lisas, et esimesed Sõru merepäevad õnnestusid suurepäraselt ja esimese tagasiside põhjal paistab, et need tulevad ka järgmisel aastal.
Mõlemad tänasid kõiki toetajaid, eriti ilmataati. “See oli järjekordne näide sellest, et koos tegutsedes jõuame rohkem ja paremini – tegemist oli ju sisuliselt Sõru merekooli ja jahtklubi Dago ühispeoga,” võttis Altrov merepäevade kogemuse kokku.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411