Reede, august 23, 2019
 

Esimese Dago regati võit läks Haapsallu

JK DAGO
Esimeste Hiiumaa lahtiste meistrivõistluste avamerepurjetamises, Dago regati võit läks Haapsallu.
Regati võitis Haapsalu jahtklubi lipu all seilanud purjekas Lagle III, kapteniks Risten Reintam. Teise koha saavutas Celia kapten Sven Kriggulsoni juhtimisel ja kolmas koht läks kapten Einar Aru käe all seilanud jahile Dolly.
Reede, 16. augusti varahommikul startis Kärdla sadamast kuus jahti, et võistu purjetada ümber Hiiumaa. Kaheetapilise võistluse teine päev veedeti Sõru merepäevadel, kus soovijaile meresõitu pakuti. Pühapäeval heisati Sõrul taas purjed, et pidada maha regati teine etapp.
Regati finiš oli Kärdla sadamas, kus purjetajad õhtul regati lõppu tähistasid ja võtsid vastu ORC Euroopa meistrivõistlustelt saabunud jahtklubi Dago suured purjekad Postimehe ja Olympicu.
Postimees Sailing Team kapten Sven Nuutmanni juhtimisel sai C-võistlusklassis pronksmedalid. Olympicu meeskond kapten Meelis Pielbergi juhtimisel said B-klassis neljanda koha ja poodiumikohast lahutas neid vaid 2,5 punkti.
Jahtklubi Dago kommodoor Meren Tamm ütles, et Dago regatil jagus põnevust lõpuni. Samas möönis ta, et regati korralduse poole pealt oli ka õppetunde, mida saab järgmistel Dago regattidel paremini teha. Ta tänas Sõru Merekooli, mille korraldatud Sõru merepäevad Dago regati veelgi toredamaks muutsid.
Dago regati võitjate au­tasustamine on 26. oktoobril Hiiumaa purjetamise hooaja lõpupeol.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411