Teisipäev, juuli 2, 2019
 

Tantsijad trotsivad kuuma ja tuult

Tiina Kaev
Pühapäeva lõunaks jõudis Tallinnasse enamik Hiiumaa tantsijaid, et alustada XX tantsupeo “Minu arm” proovidega.
Kui juunikuus väga kuuma ilmaga Hiiumaal laulu- ja tantsupeo tuld tervitati, lõõpisid Pühalepa pererühma Mõisakad liikmed, et kindlasti ootab täpselt samasugune leitsak neid ka ees Tallinnas. Nende ennustus pidas paika, sest esimene tantsupeo proovide päev oligi täpselt sama kuum, kui siis, kui Hiiumaal peotuld vastu võeti.
Võimlemisrühmade liigijuhi assistendi ja Tt-stuudio juhendaja Tiina Kaevu sõnul said tantsijad esimesel päeval kohe ilusa roosa jume. “Piisavalt joogipause ja tublid võimlejad said ilusti hakkama – see ei ole tappev,” rääkis Kaev.
Kuumast päevast keerulisem oli võimlejatele, aga eilne päev, mil tuli tuult trotsida. “Täna on pilves ja jahedam, aga võimlejatel on tegu, et tuulega hakkama saada – see on keeruline,” ütles liigijuhi assistent esmaspäeval.
Võimlejad harjutavad tantse Tallinnas Hipodroomi staadionil kaks ja pool päeva, peale seda siirdutakse Kalevi staadionile, kus leiab aset ka XX Tantsupidu.
Kõik laulupeohiidlased ööbivad koos Pae gümnaasiumis. Praegu on kogu koolimaja tantsijate päralt, aga nädala lõpus tuleb ruumi teha ka lauljatele.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411