Teisipäev, juuli 2, 2019
 

Tahkuna Briis tuleb jälle

erakogu
Tahkuna tuletornis ja selle ümber toimub laupäeval, 6. juulil järjekordne kultuurifestival Tahkuna Briis.
Juba neljandat korda aset leidev sündmus toob Tahkunasse kokku muusikuid nii saarelt kui mandrilt ja aset leiab kunstiprogramm. Tahkuna tuletorni sees ja ümber astuvad üles Faun Racket, Mauno Meesit, Lauri-Dag Tüür ja Valev Sein koos Raul Kelleriga.
“Nagu ikka, nii on ka see aasta tunne, et festival tuleb parem kui eelmine,” ütleb peakorraldaja Tõnu Laasi. Pole ka ime: esinejate nimekiri on küll lühike, kuid pakub midagi igale alternatiivmuusikaga sina peal olijale. “Eks me püüame oma asja ajada järjest professionaalsemalt, säilitades seda intiimset õhkkonda, mis meile endale meeldib. Loodame, et oleme taas suutnud selle kesktee leida.”
Muusikalise peaesinejana astub üles Faun Racket, kes pärast kaheaastast pausi taas kontserdi annab. Bändi jõujooned põimuvad melodramaatiliste vokaalide ja tumeda bassimuusika ümber. Nagu kollektiiv ise end defineerib – “linnafauna hääled ja biit, mis on su südamele hea”. Bändil ilmus sügisel lühialbum “Occident Express”.
Nagu peaesinejagi, ei vaja Mauno Meesit ja Lauri-Dag Tüür instrumentaal- ja elektroonilise muusika austajatele erilist tutvustamist. Mõlemad tegutsevad nii heliloojate kui muusikutena. Meesit esitab minimalistlikke ja minoorseid instrumentaale kasutades efektiplokke, 1940ndate mikrofone ja poognaga mängitud kitarre. Tüür aga viib live-elektroonika ja kitarriga ruumikatele helimaastikele.
Kontsertõhtu avab Hiiumaa kunstilegend Valev Sein, kes koos Raul Kelleriga esitab muusikalis-kunstilise performance’i.
Igal aastal on Tahkuna briisi raames aset leidnud ka kunsti-programm. Seekord rikastab kontserdipaika Vaikla kunsti-
perekonna juhitud KORDONi residentuuriprogramm. Lisaks pakub silmailu ja mõtteainest fotograafide ühisnäitus “Bussielu”.
“Bussis või haagises elamine kogub populaarsust kõikjal maailmas. Hoolimata sellest, et Eestis saab seda teha vaid mõned kuud aastas, on sedalaadi minimalistliku elustiili austajaid aina enam,” kommenteerib näituse idee autor ja festivali korraldaja Laura Noodapera. “Juhtumisi teevad need samad inimesed väga häid pilte, seda siis kas hobi korras või lausa põhitegevusena. Kogusime mõned neist kokku ja jagasime seinapinna võrdselt ära. Kes mis pilte näidata otsustab ning kuidas need vormistab, seda näeb juba näitusel.”
Oma pilte eksponeerivad kümne inimese hulgas ka rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti fotograafid Renee Altrov, Tõnu Tunnel ja Ken Oja.
Osta pilet Ticketerist! https://www.ticketer.ee/tahkuna-briis/
Tahkuna Briisi jälgi Facebookis https://www.facebook.com/events/386714255251353

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411