Reede, juuli 12, 2019
 

Saksa lapsed valisid “Lotte ja kadunud lohed” auhinnale

KAADER FILMIST
Äsja lõppenud Müncheni filmifestivalil võitis Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks valminud joonisfilm “Lotte ja kadunud lohed” publikuauhinna.
“Müncheni lastefilmide festival on üks Saksamaa vanimaid ja tähtsamaid lastefilmide festivale. Oli suur au osaleda uue Lotte filmiga sellel festivalil. Ja kui lapsed hääletasid meie filmi festivali parimaks, no mis sa hing veel tahad!” ütles filmi linastusel Münchenis osalenud režissöör Heiki Ernits.
Eestis esilinastus “Lotte ja kadunud lohed” tänavu jaanuari algul. “Lotte ja kadunud lohed” režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Filmi muusika kirjutas Sven Grünberg. Filmi produtsendid on Kalev Tamm Eesti Joonisfilmist ja Vilnis Kalnaellis Rija Filmsist.
EV100 filmiprogrammi ainus animafilm valmis Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostöös. Kokku valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, üks täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411