Teisipäev, juuli 2, 2019
 

Sada ratturit väntas ohutu rattasõidu toetuseks

Harda Roosna | Hiiu Leht
Harda Roosna | Hiiu Leht
Reedel stardis Kärdla keskväljakult 88 jalgratturit, et saare maanteedel sõites propageerida ohutut jalgrattaga liiklemist. Kahe päevaga läbiti 180 kilomeetrit ja tehti Hiiu saarele ring peale.
Omniva spordiklubi juht Indrek Raig ütles, et rattaretkega soovitakse rattureile edastada sõnum – sõida ohutult, õigel teepoolel, arvesta teiste liiklejatega ja riietu värviliselt, et autojuhid sind näeksid. “Ega autojuhid ju meelega rattureile otsa sõida, ikka on asi selles, et ratturit ei märgata,” nentis Raig.
Näiteks tänavu on Eestis juhtunud jalgratturite osalusel 95 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles viga on saanud 92 ja hukkunud kaks jalgratturit. Mullu juhtus jalgratturite osalusel 239 inimkannatanuga liiklusõnnetust, vigastatud jalgrattureid oli 229 ja neis hukkus 4 jalgratturit.
Rattureid tervitanud Hiiumaa vallavanem Reili Rand ise osaleda ei saanud, küll tegi sõidu kaasa Kärdla osavallavanem Lauri Preimann. Vallavanem reklaamis oma tervituskõnes Hiiumaad ja kutsus kõiki saarele tagasi. Raig aga andis vallavanemale üle Omniva kingituse –  raami sätitud komplekti Hiiumaaga seotud postmarke.
Omniva tegevjuht Ansi Arumeel määris hiidlastele mett mokale öeldes, et käis eelmisel aastal Saaremaal ja üldse ei meeldinud ning kutsus retkega liituma. “Sõidame ohutult ja käitume vastutustundlikult!” oli tema üleskutse.
Seejärel tegi sõitjaile lühikese ohutustehnika koolituse Tarmo
Rattaretke “Tahan sõita ohutult” eestvedajaks on aastaid olnud Eesti Post ja see toimub mitme Eesti organisatsiooni koostööprojektina. Projektis on kaasa löönud Regio, Falck Autoabi, maanteeamet, politsei- ja piirivalveamet ja teised ettevõtted ja organisatsioonid.
Mööda Eestit maakonnast maakonda liikuv rattaretk “Tahan sõita ohutult!” toimus juba 19. korda, Hiiumaal oli see viimati 2008. aastal.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411