Teisipäev, juuli 9, 2019
 

Miks on eestlase jalajälg nii suur?

Täna avatakse Kärdla kultuurikeskuses Eesti arhitektide liidu kuraatornäitus “Liginull”. Näituse koostajad uurivad, kuidas peaks arhitektuur reageerima ärevatele teadetele meie koduplaneedi ülekuumenemisest. Muuhulgas otsitakse vastust küsimusele, miks on eestlaste ökoloogiline jalajälg maailmas jätkuvalt üks suuremaid ja kuidas seda muuta.
Tervitussõnadega esineb Hiiumaa vallavanem Reili Rand. Näituse avamisele järgneb vestlusõhtu, kuhu on oodatud kõik huvilised. Avamisel ja vestlusõhtul osalevad näituse kuraatorid Eik Hermann, Mihkel Tüür, Rene Valner, Hiiumaa poolt Jaanus Valk, Aivo Pere, Toomas Saal ja Marek Laanbek.
Näituse ajendiks on 1. jaanuarist 2020 kehtima hakkavad hoonete liginullenergianõuded, mille eesmärgiks on vähendada oluliselt Eesti hoonete kasvuhoonegaasiheitmeid ja seeläbi anda omapoolne panus katastroofiliste kliimamuutuste ärahoidmisse.
Näituse avamine on täna, 9. juulil kell 16 Kärdla kultuuri-keskuses, näitust saab vaadata E–R kell 10–16.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411