Reede, juuli 26, 2019
 

Lapsed lõikasid linnapargi uue mänguväljaku linti

Sigrid Leigri | Hiiu Leht
Eile lõikasid lapsed uue mänguväljaku linti Kärdla linnapargis, kus kunagi varem pole mänguväljakut olnud.
Avamisel käinud kahe lapse ema Maiken leidis, et linnaparki oli mänguväljakut väga vaja. “Väga lahe mänguväljak on, siin lähedal ju peale Pae tänava mänguväljaku polnudki kuskil käia,” ütles ta.
Kunagine Kärdla linnapea ja kauaaegne volikogu liige Ants Vahtras ütles, et tema teada pole linnapargis kunagi varem laste mänguväljakut olnud, see-eest on sellest aastaid räägitud.
“Räägitud just selles võtmes, et lastega kontserdile tulnud emadel oleks koht, kuhu laps mängima jätta,” selgitas Vahtras.
Uus mänguväljak jääb lavast ja pinkidest kiriku poole, 50–70 meetri kaugusele. Vahtras ütles, et tema arvates võinuks selle peokohale lähemalegi teha, et lastel saaks silma peal hoida. Samas oli keegi talle öelnud, et see võinuks olla kaugemalgi – praegune asukoht on liiga varjus.
Kevadel toimunud kaasava eelarve hääletusel sai just linnapargi mänguväljaku 10 000 eurot maksev projekt Kärdla osavallas enim hääli.
Kärdla osavallavanem Lauri Preimann ütles Hiiu Lehele, et väljaku paigaldamise ette-valmistus võttis aega, sest aluspinna ettevalmistustöödeks tuli võtta uus hinnapakkumine. Samuti oli Baltikumi suurimal laste mänguväljakute tootjal ja paigaldajal Tiptiptap ees tööde järjekord.
Lisaks paigaldas osavald mänguväljaku juurde pingi, prügikasti ja jalgrattahoidjad. Kalda tänava lasteaia õuealale aga pandi püsti uus köisronila. “See oli samuti kaasava eelarve üks ettepanekutest ja viisime täide selle ühe osa,” selgitas Preimann, et ettepanekus oli kirjas kahe mänguvahendi ost.
Raha selleks saadi Kalda tänava energiatõhususe ehitushanke jaoks ettenähtud omaosalusest. Kuna hanke maksumus kujunes plaanitust oluliselt suuremaks, projektist loobuti. Omaosaluse summast, mis oli 217 000 eurot, aga parandatakse nüüd Kalda lasteaiamaja lekkiv katus, uuendatakse evakuatsiooni-valgustust, tehakse elektritöid ja paigaldatakse uus veeboiler.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411